Други политици ги е срам да защитят открито хората, които

...
Други политици ги е срам да защитят открито хората, които
Коментари Харесай

Как трима мъжкари убиха Михаил Стоянов в Борисовата градина, защото им заприличал на гей

Други политици ги е позор да защитят намерено хората, които са обект на омразата, с цел да не бъдат жигосани и те за гейове, защото в най-изостаналата страна в ЕС е доста значимо " какво ще си кажат хората ".

Страхливците и комплексарите са смели в най-непросветената страна в Европейски Съюз, в която 37 % от хората имат вяра, че хората и динозаврите са живели дружно. А смелите да пазят непопулярни дела и да застават на страната на слабите са жигосани, осмяни и отхвърлени.

Под прикритие на измислените от тях самите " патриархални ценности " някои натрупат рейтинг, а от там и пари от дотациите. Насажданата злоба днес се изсипва против " някой, който им наподобява на гей ", на следващия ден против някой, който им наподобява на ром, вдругиден против публицистите, че пишат нелепости, против лекарите и тъй наречените против всеки друг от тях.

Проблемът е, че всеки е друг, а злобата и омразата имат потребност от още завист и ненавист, с цел да съществуват. Нетолерантното общество към другите е нетолерантно единствено към себе си и разграничено. 

" На 30 септември 2008 година едно момче на 25 години, Михаил Стоянов, взема решение да излезе от къщи. Казва на майка си, Христина:,,Мамо, желая малко да си умря от четенето за държавния изпит. Скоро ще се прибера.’’ Това са последните думи, които тя чува от него, написа Ангелина Летникова във ФБ.

Същата вечер на алея в Борисовата градина се засича с група от няколко момчета, в която са Радослав Кирчев, Александър Георгиев и Александър Стоев. При разминаването единият се нахвърля върху него и почва да го удря по лицето, главата и гърдите. Друг го хваща с ръце за лицето и го притиска. Върху Стоянов е нанесен нечовечен побой - ритат го, душат го, скачат върху него. Няма опция да окаже опозиция, едвам си поема мирис, припада. Биячите го зарязват на алеята. Георгиев го обръща и пребърква джобовете на панталона му. Задига телефон „ Нокия “.

Мотив за убийството на Михаил:,,Чистехме парка от п ’’ и тъй като им,,заприличал’’ на гей. След убийството Кирчев се похвалил, че дружно с Георгиев са налагали Стоянов. Според проверяващите той даже разказал пред очевидец по какъв начин вратът на младежа „ изщракал “. Престъплението влиза в рубрика,,убийство по хулигански подбуди’.

Днес Михаил можеше да е на 38.
Днес, 13 години след гибелта на Михаил, в Наказателния кодекс не престават да не попадат квалифицирани сформира за закононарушения по хомофобски и трансфобски подбуди.
И това е срамно.

Помнете Михаил.
Помнете Михаил, тъй като най-голямата опасност за живота на децата ви са младежите с бръснати глави, чиито мозъци се промиват от неонацистки партии.
Помнете Михаил, тъй като българската страна седи със скръстени ръце пред тези отряди от кръвожадни, невъзмутими убийци.
Помнете Михаил, тъй като на следващия ден това може да се случи на вашето дете. И то да не се прибере у дома живо, тъй като тайфа неонацисти се изживяват като богове над закона, вилнеейки на воля из софийските паркове.
Помнете Михаил.
Всеки, който с нещо би могъл да се стори,,неудобен’’ и,,неподходящ’’ на някого в тъмнината на някой парк, може да бъде Михаил.
А по отношение на нас, останалите?
Ние би трябвало да помним. Длъжни сме да помним.
Защото извадихме големия шанс, че към момента сме живи. "



" Събота следобяд. Боян Расате, водач на Български народен съюз – Нова народна власт и претендент за президент нахлува в частен парцел, троши материалната база и удря жена. Частният парцел не е инцидентен - офис на ЛГБТИ организация. Вандалската демонстрация е с хомофобски подбуди. За такива обаче българското законодателство е сляпо, написа Фрог нюз.

В Наказателния кодекс не попада закононарушение, осъществено по хомофобски подбуди. България е една от дребното държави-членки на Европейския съюз, в които закононарушенията от ненавист въз основа на половата ориентировка на жертвата, половата еднаквост или изражението на пола не са приети в закона и не се преследват дейно.

Нужна е смяна в Наказателния кодекс  в член 162 и 163 в Наказателен кодекс, където да бъдат прибавени полова ориентировка и половата еднаквост и да бъдат поставени като квалифицирани сформира “сексуална ориентировка и полова еднаквост ” в поредност от закононарушения. Това няма да докара със себе си промени и в други закони, отнасящи се да вземем за пример до гражданското законодателство. 

Според Иванова решението на Конституционния съд, който пояснява понятието “пол ” в Конституцията, също няма да попречи на нещо сходно. ", написа Фрог нюз.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР