Другата седмица трябва да е първото заседание на Висшия съдебен

...
Другата седмица трябва да е първото заседание на Висшия съдебен
Коментари Харесай

Министърът на правосъдието: Това, което се случи във ВСС, трябваше да се случи много отдавна

Другата седмица би трябвало да е първото съвещание на Висшия правосъден съвет (ВСС) по процедурата за предварително освобождение на основния прокурор, сподели министърът на правораздаването Крум Зарков в Народното събрание, където взе участие в съвещанието на парламентарната Комисия по правни въпроси. Това, което се случи през днешния ден във Висшия правосъден съвет, беше много показателно и трябваше да се случи доста от дълго време и можеше да се случи обикновено. Само преди няколко седмици такива диалози бяха изцяло невъзможни. Няма да влизам в боравенето със закани и играта на нерви, уточни Зарков. 

" Като министър ще направя вероятното всичко да стане законно и цялата истина да бъде разкрита, с цел да се вземат верните решения. Надявам се нещата да не бъдат заметени под килима ", сподели той.

По думите му " диагнозата е ясна " и в този момент би трябвало да се приказва за лекуването.  " Много значима част от това лекуване, в случай че не и най-важната, стартира през днешния ден в Народното събрание със съвещанието на правната комисия и приемането на законовия ред, който ще обезпечи ефикасен, влиятелен, самостоятелен от всевъзможни пристрастия механизъм. Механизъм, който няма да се поддава на закани, на вменявания, на внушения, на прикрити намигвания, на есемеси, на чатове - юридически изискан механизъм ", сподели още Зарков. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР