Другата седмица БСП започва разговори с ДПС и Воля за

...
Другата седмица БСП започва разговори с ДПС и Воля за
Коментари Харесай

Започват разговори за внасяне на вот на недоверие към кабинета Борисов 3

Другата седмица Българска социалистическа партия стартира диалози с Движение за права и свободи и " Воля " за внасяне на избор на съмнение към кабинета " Борисов 3 ". Това заяви пред публицисти ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " и на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

 © Българска телеграфна агенция
Решихме на съвещание на парламентарната група да излъчим един екип и да помолим сътрудниците от Движение за права и свободи и " Воля " да създадат същото и другата седмица да стартираме публично диалозите по тематиката на вота и по кое време да го внесем, сподели Корнелия Нинова.

Нашето предложение ще бъде тематиката да е корупция, това не ни лимитира в кои сфери да приказваме за корупция, може да е в опазване на здравето, обучение, районно развиване, на всички места имаме мотиви за това, уточни тя. Чакаме те да си излъчат своите екипи, ние сме подготвени с нашия и другата седмица сядаме на диалози, добави Нинова.

На въпрос от кое място ще съберат нужните 121 гласа, с цел да бъде вотът сполучлив, водачът на Българска социалистическа партия изясни, че вотът не е единствено математика, вотът е политика, диалог за проблемите, за решенията, които ще се вземат. На нас ни е ясно кой какъв брой гласове има, само че считаме, че тази тематика към този момент е извънредно мъчителна с тези 10 милиарда лв., които се крадат в страната, разяснява тя.

Нинова означи, че на Консултативния съвет за национална сигурност при президента от една от службите са срещнали участниците в съвещанието със статистика за 15 милиарда лв., които се крадат в България годишно. Заради тази корупция не могат да се развиват нито обучение, нито опазване на здравето, нито пенсионна система, разяснява водачът на Българска социалистическа партия. Тя означи, че по тази причина стартират отсам диалога за избор на съмнение и то на фона на така наречен от ръководещите антикорупционно законодателство.

По думите ѝ идното българско председателство на Съвета на Европейски Съюз не може да е опрощение за тази корупция, която се вихри в страната. Не може шест месеца да мълчим, за това, което се случва всеки ден, в това число и с министъра на опазването на здравето, разяснява Нинова. Според нея триумф ще бъде, в случай че има спор освен в пленарна зала, а стане публичен диалог и отвън Народното събрание. Искаме да стартира един път вечно битката с корупцията и то както би трябвало, а не с политическа реплика да се прикрива корупцията, разяснява тя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР