Другарят Владимир Путин е съвестен и дисциплиниран: това може да

...
Другарят Владимир Путин е съвестен и дисциплиниран: това може да
Коментари Харесай

Оценката на КГБ за младия Путин: Съвестен и дисциплиниран служител

Другарят Владимир Путин е съзнателен и порядъчен: това може да се прочете в декласифицирана оценка на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) за съветския президент Владимир Путин отпреди няколко десетилетия, която бе част от галерия в Санкт Петербург, съобщи Франс прес.

" Другарят Путин непрекъснато усъвършенства своята идеологическа и политическа подготовка. Активно взе участие в партийните образования ", се споделя в документа, фотоси от който бяха оповестени през вчерашния ден в съветската преса.

Оценката е направена сред края на 70-те и началото на 80-те години и е част от продължаваща до 20 декември галерия на декласифицирани документи в Правителствения списък на исторически и политически документи в Санкт Петербург.

Според оценката, младият Путин, който е член на Комсомола от 1975 година, е получил поздравления от шефовете си в Комитет за Държавна сигурност (на СССР) " за положителната организация на работата си и нейните резултати ".

Написаният на машина текст идва от архивите на локалния отдел на Комунистическата партия. В него се загатват и спортните триумфи на Владимир Путин, който през 1976 година печели шампионат по джудо в Ленинград, тогавашното име на Санкт Петербург.

Руският президент е роден в Ленинград през 1952 година и влиза в Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в края на 70-те години, след дипломиране по право.

Работи в Германска демократична република до разпадането на Съюз на съветските социалистически републики при започване на 90-те години, а по-късно в кметството на Санкт Петербург. Оглавява приемника на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) - ФСС, през 1999 година става министър председател, а на идната година - президент на Русия.

#Putin declassified: Newly-released files reveal how the Russian leader was praised for being `morally stable` and a `conscientious, disciplined employee` while a young man in the #KGB. #STASI@OzKaterji for @MailOnlinehttps://t.co/TlokjR7xew

— Khodorkovsky Center (@mbk_center) November 1, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР