Другари, приятели, дами и господа, Бих искал да отправя поздрави

...
Другари, приятели, дами и господа, Бих искал да отправя поздрави
Коментари Харесай

Новогодишно приветствие на председателя на КНР Си Дзинпин

Другари, другари, дами и господа,

Бих желал да насочва поздрави от Пекин към всички във връзка настъпващата 2023 година

През 2022 година организирахме 20-ия конгрес на Китайската комунистическа партия (ККП), на който бе обрисуван проект за всеобхватното създаване на съвременна социалистическа страна и бе даден подтик на великото национално възобновление. Започнахме упорита битка в новата епоха.

Китай продължава да бъде втората по-големина стопанска система в света, която се развива устойчиво, Брутният вътрешен продукт за цялата година се чака да надвиши 120 трилиона юана. На фона на международната продоволствена рецесия, ние реализирахме 19-а поредна рекордна годишна продукция от зърно. Задълбочихме резултатите от битката против бедността и работим за всеобхватното възобновление на селските региони, намалихме налозите, с цел да подкрепим бизнеса и положихме старания за разрешаване на насъщните проблеми на хората.

След началото на епидемията от Ковид-19 постоянно слагаме хората и живота им преди всичко, прилагаме ограничения за предварителна защита и надзор на научна основа, усъвършенстваме ги съгласно обстановката и се стремим да защитим оптимално сигурността и здравето на народа. Благодарение на общите ни упорити старания, преодоляхме невиждани компликации и провокации, и това не бе елементарно за никого. В момента предварителната защита и контролът на епидемията навлизат в нов интервал и значим стадий, всички поставят старания и успеха е пред нас.

През 2022 година умря някогашният китайски водач Дзян Дзъмин. Това бе огромна загуба за нас, само че тя ни накара още веднъж да оценим богатото духовно завещание, което той ни остави. Трябва да се учим от него и да насърчаваме делото на социализма с китайска специфичност в новата ера.

Историята е низ от възходи и падения, по време на които генерации хора сътвориха сегашен Китай. Този Китай е място, където се осъществят фантазиите. Проведохме сполучливо Зимните олимпийски и параолимпийски игри в Пекин, на които спортистите реализираха отлични резултати. Полетяха в Космоса корабите „ Шънджоу-13 “, „ Шънджоу-14 “ и „ Шънджоу-15 “, китайската галактическа станция е изцяло подготвена. Китайската народноосвободителна войска посрещна 95-ия си празник. Третият самолетоносач „ Фудзиен “ бе спуснат на вода, първият огромен пътнически аероплан C919 публично излезе на пазара, водноенергийната централа „ Байхътан “ стартира да работи с цялостен потенциал... Всичко това концентрира напъните на безчет хора. Малките искри се трансфораха във факел и това е китайската мощ!

Днешен Китай е изпълнен с жизнеспособност и сила. Развиват се доста пилотни зони на свободна търговия, като тази в Хайнан, в крайморските региони хората се стремят към нововъведения, в централните и западните се форсира развиването, възражда се Североизточен Китай, а в пограничните региони хората живеят все по-добре. Китайската стопанска система е гъвкава, с огромен капацитет и жизнеспособност, и нейната съществена наклонност към дълготраен напредък остава непроменена. Ако продължим да имаме доверие в личните си сили и се стремим към прогрес при опазване на стабилността, безспорно ще осъществяваме задачите, които сме си сложили. Тази година посетих Хонконг и бях щастлив да видя, че регионът се ръководи добре и се развива. Хонконг и Макао сигурно ще се радват на дълготраен разцвет и непоклатимост в случай че твърдо следват политиката за „ една страна, две системи “.

Днешен Китай продължава да пази и предава националния си дух. Тази година се случиха естествени безствия като трусове, наводнения, суши, планински пожари и други произшествия, за които скърбим, само че героите, които самоуверено спасяваха потърпевши и взаимопомощта сред хората бяха в действителност затрогващи. Всеки път, когато посрещаме Нова година би трябвало да помним хилядолетния дух на китайска нация и да се усещаме сигурни за бъдещето си.

Днешен Китай е тясно обвързван със света. Тази година посрещнах доста нови и остарели другари в Пекин, и показах нашите възгледи в чужбина. Живеем в исторически промени и светът не е спокоен, по тази причина би трябвало постоянно да ценим мира и стабилността, да почитаме нашите другари и сътрудници, да стоим твърдо от вярната страна на историята и да работим за напредъка на човешката цивилизация. Китай ще продължи да способства със своята мъдрост и визия за мира и развиването на човечеството.

След 20-ия конгрес на ККП с сътрудниците ми посетихме град Йен‘ан, припомнихме си славната история на партията, която превъзмогна големи компликации, почувствахме духовната мощ на остарялото потомство партийни членове. Винаги споделям, че скъпоценният камък се извайва мъчно. Китайската комунистическа партия е минала през вековни тествания, които са я калили и са ѝ дали мъдрост и визия. Затова би трябвало да вървим напред и се борим за по-доброто бъдеще на страната ни.

Китай и отсега нататък ще продължи да твори чудеса с труд и непримиримост. Древният стихотворец Су Шъ е споделил: „ Да се стремим да победим най-голямата компликация, да гоним за най-великата цел “. Въпреки че пътят е дълъг, ще стигнем до задачата единствено в случай че не стопираме да вървим. Въпреки че делото е мъчно, ще го осъществяваме единствено с деяние. Несъмнено ще превърнем великите цели в красива действителност в случай че не губим убеденост, настояваме в напъните и се трудим непрекъснато.

Китайската мощ в бъдещето идва от единството. Страната ни е огромна, всички имат свои стремежи и отзиви, което е обикновено. Трябва да реализираме единогласие посредством продан и съгласуваност. Ако милиардният китайски народ мисли и се стреми към едни и същи цели, той няма по какъв начин да не ги реализира и ще преодолее всевъзможни компликации по пътя към тях. Китайците от двата бряга на Тайванския пролив са елементи от един народ и едно семейство. Искрено се надявам те да вървят едни към други и да работят ръка за ръка в името на просперитета на китайската нация.

Надеждата на Китай за бъдещето е в младите, които би трябвало да поемат отговорността за развиването. Младежите са изпълнени с жизнеспособност и очаквания. Те би трябвало да обичат страната като своите фамилии, да се стремят към прогрес и да ценят скъпоценното време.

В момента доста китайци са на своите постове и работят настойчиво, по тази причина желая да им изкажа специфична признателност. Скоро ще настъпи Нова година и дано дружно с благопожелания към бъдещето да посрещнем първите слънчеви лъчи на 2023 година

Пожелавам разцвет на Китай и мир за народа! Пожелавам мир и благополучие на света! Пожелавам на всички радостна Нова година и да осъществят своите фантазии!

Благодаря за вниманието!
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР