Друга разпредена мярка от комисията е да се изгради система

...
Друга разпредена мярка от комисията е да се изгради система
Коментари Харесай

Все още не могат да укрепят свлачището на пътя Сухиндол-Севлиево

Друга разпредена мярка от комисията е да се построи система от пиезометрични наблюдателни точки в обсега на свлачището за следене режима на подземните води. 

Подпочвени води с неуточнен генезис основават усложнения при укрепването на свлачището на пътя Сухиндол - Севлиево. За обекта община Сухиндол получи близо 9 милиона лв. от страната и през предходната година започнаха укрепителните действия с слагане на над 800 водача.

Областният шеф на Велико Търново назначи комисия за свлачището в община Сухиндол, която да обясни зародилите проблеми с подпочвените води в зоната на изграждащата се укрепителна структура на пътя за язовир „ Александър Стамболийски “.

При огледа комисията е открила, че проблематичните подпочвени води не са от силовия канал на язовира, употребен от Националната електрическа компания за произвеждане на ток, предава БНР.

Разпоредено е изпълнителят на укрепването на свлачището да предприеме отводнителни мероприятия, а НЕК и дружество „ Язовири и каскади “ да продължат да поддържат контролно-измервателните системи на силовия канал до свлачището.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР