Друга фирма е направила предложение до ЦИК да осигури до

...
Друга фирма е направила предложение до ЦИК да осигури до
Коментари Харесай

ЦИК получила предложение от друга фирма за доставка на машини

Друга компания е направила предложение до ЦИК да обезпечи до 5000 машини за парламентарните избори като срокът за тяхната доставка е 1 юли. Това заяви на брифинг представителят на ЦИК Цветозар Томов. Той уточни, че ще се ревизира дали предлагането на компания " Панов " ЕООД отговаря на техническите спецификации и дали ще има време за одит на машините. 

ЦИК обаче не е прекратила изцяло и договарянията си със " Сиела Норма ", увери представителят на Централната изборна комисия.  " Искам да ви уверя, че ЦИК и " Сиела Норма " са в непрестанен контакт и това, за което породи разногласието, касаещ закупуването на нови устройства и по който не се стигна до съглашение, не значи, че ние сме прекратили взаимната си работа. Работи се по въпроса за завършване на контракта от 6 февруари за доставка на машини, нещата са във крайна фаза и по този мотив ЦИК изпрати две писма за осъществяване на елементи, свързани с осъществяване на контракта. Ние считаме, че е добре да се прибавят още 1500 устройства. Това обаче не значи, че в случай че не успеем да ги закупим, това ще докара до неуспех на изборите. Буквата за закона може да бъде изпълнена и с 9600 машини ", сподели още Цветозар Томов. 

Утре се открива предизборната акция и ЦИК се надява участниците в нея да се държат като цивилизовани съперници. " Надяваме се акцията да протече в границите на положителните нрави и приемливост, както и да се съблюдават противоепидемичните условия ", добави Томов. 

Подадените заявки за гласоподаване отвън страната на предварителните парламентарни избори на 11 юли към този момент са 45 231. Най-много заявки са подадени от Турция - 16 363. Следват Англия - 8741, Германия - 6486 и Испания с 2561 заявки. Срокът за подаване на заявки изтича на 15 юни.

" За първи път в чужбина ще има близо 800 изборни секции. Организацията за вота в чужбина върви обикновено, няма да се стигне до безпорядък. Българските жители отвън страната може да сменят секцията, в която да гласоподават, а в България тази опция не съществува ", заяви още Томов.

Условията и реда за поставените под карантина или в наложителна изолираност хора, които все още са към 25 000, също следва да бъдат конкретизирани, като броят им може да бъде и двойно по-малък поради наклонността за намаляване на епидемията, сподели представителят на комисията. 

По думите на Цветозар Томов, няма регистрирани доста наблюдаващи - единствено от 7 организации, с сбор 68 лица. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР