Друг шофьор на рейс е блъснал жената в Пловдив. Арестуван

...
Друг шофьор на рейс е блъснал жената в Пловдив. Арестуван
Коментари Харесай

Друг шофьор на рейс е блъснал жената в Пловдив

Друг водач на автобус е блъснал дамата в Пловдив. Арестуван е почтен. Това заяви news.bg.

Шофьорът изпълнявал постоянен курс за този град и возел петима пасажери. Другият пък карал служащи за Кричим. Именно той е блъснал 65-годишната пешеходка на кръстовището на ул. " Царевец " и " Пещерско шосе ", не спрял и напуснал местопроизшествието. Буквално минути по-късно минал автобусът на Живко Ковачев. Той и пасажерите забелязали паднала жена на платното и скупчени хора към нея, както и автомобил на СОТ.

Ковачев сметнал, че чакат кола за спешна помощ, и траял по маршрута си. На автогарата в Кричим него пък го чакала полиция, защото очевидци на произшествието споделили, че пловдивчанката е блъсната от автобус с табелка Кричим. И двата рейса обаче са имали подобен надпис. По тази причина и станало объркването. Ковачев е тестван с мил чек за опиати в полицията в Пловдив, който е реагирал позитивно за амфетамин. Взета му била кръвна проба за дрога, само че още не е подготвена. Назначена е и химическа експертиза. Пострадалата жена е в болница със строшен крайник и ръка.

Адвокатът на Ковачев - Красимир Стоянов, изясни, че през вчерашния ден двама от пасажерите в рейса са дали показания в бранш " Престъпления по пътищата ". Техните пояснения изцяло оневиняват Живко. " Оттук нататък чакаме разпореждане от прокуратурата за отчасти преустановяване на формираното досъдебно произвеждане против Ковачев. Обвинение за шофиране под влияние на опиати не му е повдигнато ", добави юрист Стоянов.

Самият той участвал в събота сутринта на привличането на Живко към наказателна отговорност, само че от прокуратурата не намерили за нужно да го уведомят, че освобождават клиента му същия ден след непредвидения процес на събитията. Категоричен е, че водачът ще съди прокуратурата по Закона за отговорността на страната за породения стрес.

Припомняме, че на 12 февруари бе обявено, че дрогиран водач на рейс е блъснал пешеходка в Пловдив и избягал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР