Друг е въпросът обаче каква част от магистратите отдъхват в

...
Друг е въпросът обаче каква част от магистратите отдъхват в
Коментари Харесай

Ето как почивните станции на прокуратурата гълтат луди пари

Друг е въпросът обаче каква част от магистратите отдъхват в тях, защото е известно, че в този отрасъл пътешествията до водопадите в Игуасу или сафаритата в Кения, са нещо тривиално. Всеки трети от по-ниските равнища пък има вила или апартамент в Гърция, а бигбосовете се радват на просторни жилища във Виена, Париж или на Френската Ривиера.

 

Дори никой от магистратите да не посещава тези вили, разноските за поддръжката им си текат, а те не са по никакъв начин дребни. Последно държавното управление на Борисов даде на прокуратурата чудесна база с всички екстри, до самия морски бряг. След скъпия ремонт, глътнал цели 4.2 млн. лева, към днешна дата магистратите могат да се насладят на почивката там против сумата от забележете!!! цели 15 лева на вечер.

 

Освен морските придобивки, държавното обвиняване има и такива в планината. Така да вземем за пример в „ Цигов чарк “ имат база от 120 кревати, за ремонта на която са пръснати над 2 млн. лева

Вилата на регентите в Боровец обаче се употребява единствено от Иван Гешев по решение на Висш съдебен съвет от 2021 година Там има 12 кревати.

Да прибавим, че вилата разполага и с околния терен в размер на 18 декара, което обезпечава цялостно уединения на ВИП жителя й.

 

През 2017 година за прехрана на почивните домове на държавното обвиняване са изхарчени над 2 млн. лева, а през 2019 година тази сума набъбва до 6 072 456 лева Това е тройно повече от разноските за базите на Върховен касационен съд и Върховен административен съд.

През последните години ремонтът и обзавеждането на прокурорските станции е погълнал няколко милиона лв. и наливането на пари не стопира. Само през последните седмици са оповестени две нови публични поръчки – едната за 204 700 лева като са заделени и спомагателни 120 000 лева, а другата – на стойност 989 401.28 лева

 

Припомняме, че преди две години държавното обвиняване пръснаха над 2 млн. лева за покупка на коли, измежду които и бронираната лимузина за Иван Гешев. С такова возило не разполагат нито президентът, нито министър председателят. Парите обаче са си коствали – след „ адския гърмеж “ край София, колата е единствено с един строшен фар.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР