Дроновете се развиват изключително бързо и вече на пазара има

...
Дроновете се развиват изключително бързо и вече на пазара има
Коментари Харесай

Дронът, който е по-бърз от болид на F1

Дроновете се развиват извънредно бързо и към този момент на пазара има модели, способни на неща, за които и не сме сънували преди години.
 Автомобилните концепти и Polestar O2, който има личен кино дрон
Polestar O2, който има личен автоматизиран кино дрон

Амбициите на шведската компания е моделът да се трансформира в съперник на Tesla Roadster

Но и те има своите ограничавания, когато става дума за оптималната скорост и ускоряване. Преди няколко години да вземем за пример останахме впечатлени от концепцията на Polestar O2, която би трябвало да разполага със личен кино дрон, чиято оптималната скорост да бъде към 90 км/ч.

От Red Bull и Dutch Drone Gods обаче сложиха всички в дребния си джоб с разработката Red Bull Drone 1 - дрон, който е по-бърз и от болид на F1, само че в същото това време може да снима удивително добре.

Разработката на дрона е лишила към година и към този момент можем да го забележим в деяние. Red Bull пуснаха видео в YouTube, на което виждаме по какъв начин дронът безусловно преследва болида на Макс Верстапен, до момента в който той прави обиколки на Силвърстоун.

Е, дронът не съумява да завоюва, само че остава залепен за болида на Верстапен за цяла обиколка. Разбира се, трябва да отчетем и обстоятелството, че по време на теста е валяло дъжд.
 DJI Mini 4 Pro - мини дрон, впечатляващо огромни благоприятни условия
DJI Mini 4 Pro - мини дрон, впечатляващо огромни благоприятни условия

Първият Mini с всестранни сензори

Удивителното на този дрон е, че неговата оптималната скорост е 350 км/ч , като от  100 до 300 км/ч доближава за единствено две секунди . За съпоставяне, от Red Bull споделят, че множеството болиди във F1 развиват от 0 до 97 км/ч за 2.6 секунди.

Ралф Хогенбирк, прочут като Shaggy, е измежду главните виновници за създаването на дрона. Той споделя, че с цел да се реализира сходно ускоряване, е било значимо да понижат колкото се може повече тежестта.

El es capaz de seguir a un auto porque alcanza los 300 km/h en sólo 4 segundos y su velocidad máxima es mayor a los 350 km/h. Red Bull y Dutch Drone Gods tardaron más de un año en desarrollarlo

За Red Bull Drone 1 са съумели да доближат до 1 кг и работи добре с камери, които снимат с 4k60fps и 5k30fps. Shaggy твърди, че по-голямата част от употребяваната електроника и мотори са общоприети, само че необикновеното е, че са се договорили с доставчиците да вложат в дрона най-новия им хардуер, който даже не е пуснат още на пазара.

" Имахме потребност от нещо, което може да поеме повече обороти на мотора и те го имаха. "  Shaggy споделя още, че той и екипът, работил върху Red Bull Drone 1, не са се вдъхновявали от болидите във F1, тъй като те се държат по-тотално друг метод.

" Може би има някои общи аеродинамични аспекти като дизайн или форма, само че това е толкоз характерна машина, че няма доста от кола от F1, което да е използвано ", добавя още той.

В последна сметка, дронът освен може да форсира бързо и развива висока скорост, само че също по този начин да снима и да взима завои, а батерията му устоя няколко обиколки на писта от F1.
 Как Брад Пит е впечатлил водачите от F1 съгласно Джери Брукхаймър
Как Брад Пит скри шапката на водачите от F1

Актьорът е впечатляващ във всяко едно отношение

Според Road & Track, първообраз на дрона даже е победил в състезание Дейвид Култард, който е бил за кормилото на RB8 болида, с какъвто Себастиян Фетел завоюва купата през 2012 година Макар болидът и технологията му да са на над 10 години, той разполага с 850 к.с
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР