Дроновете на DGI се радват на изключителна популярност по целия

...
Дроновете на DGI се радват на изключителна популярност по целия
Коментари Харесай

САЩ сложиха в черния списък лидера при дроновете DJI


Дроновете на DGI се радват на изключителна известност по целия свят
(снимка: CC0 Public Domain)

Министерството на търговията на Съединени американски щати включи китайската компания DJI в „ черния лист ” . DJI е най-големият производител на безпилотни летателни апарати (дронове ), а също по този начин има някои от най-модерните разработки в тази област.

Компанията е глобена за нарушавания на правата на индивида в Китай посредством неуместно събиране и разбор на генетични данни и високотехнологично наблюдаване в мюсюлманските лагери в провинция Синцзян, заяви.
още по тематиката
DJI разяснява, че е разочарована от решението на Министерството на търговията на Съединени американски щати, само че в това време увери, че клиентите на компанията в Америка към момента могат да купуват и употребяват нейните артикули без никакви ограничавания.

Попадането на DGI в на Министерството на търговията на Съединени американски щати значи, че на американските компании е неразрешено да изнасят технологии, съоръжение и програмен продукт за глобената компания. В сходна обстановка са Huawei и други китайски компании, като претекстовете нормално са свързани с националната сигурност на Съединени американски щати.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР