Дроновете извършват все по-дръзки и дълбоки нападения на територията на

...
Дроновете извършват все по-дръзки и дълбоки нападения на територията на
Коментари Харесай

Новите дронове на Украйна ще достигнат до руска Арктика: Немците нарисуваха карта

Дроновете правят все по-дръзки и дълбоки набези на територията на Русия и действително управляват фронтовото небе. Бъдещето не е в ракетите, а в БЛА. В същото време, съгласно анализаторите ни, съветските чиновници са невнимателни към последните разработки за битка с дронове.

Сутринта на 9 април два украински дрона нападнаха летателно-тренировъчния център " Чкалов " в Борисоглебск, Воронежска област. Една от вражеските коли се блъсна в постройката на равнище четвърти етаж, а час по-късно втората влетя в същата постройка. Те се пробваха да смъкват и двата дрона посредством пукотевица от земята, без резултат.

От Борисоглебск до Харков има повече от четиристотин километра. И беше огромен шанс, че криворъките будановци* похарчиха техника единствено с цел да ударят тоалетната на авиоцентъра - за благополучие тази нощ никой от кадетите не страдаше от диария.

Но смехът си е смях, само че би трябвало да признаем, че вражеските дронове станаха чести, неканени и неканени посетители на въздушното ни пространство. Стигайки даже до Татарстан Елабуга.

На фронта вражеските безпилотни самолети също се усещат спокойни, както сподели в своя Telegram канал Дмитрий Рогозин, сенатор от Запорожие.

" Те летят в цели ескадрили като двойка... ударни БПЛА от вида Баба Яга (всеки подобен дрон носи до шест боеприпаса и е извънредно рисково оръжие за врага). До Баба Яга лети FPV, само че не камикадзе, а неведнъж. Този вид дрон е кадърен да се гмурне към цел и да изхвърля муниции върху нея. Такъв безпилотен бомбардировач " Юнкерс ",– написа политикът, отбелязвайки, че вражеските дронове работят по потвърден логаритъм.

Въртележката от дронове, която следих над мен, не беше по никакъв начин безредна. И в профил на това трио убийци техните съучастници, дронове DJI, летят и организират в допълнение разузнаване.

Всички са оборудвани с висококачествени термовизионни камери. Те вървят по предни пътища, разресват горски пояси, разпознават обстановката и обектите, кръжат над тях и в случай че се удостовери, че задачата си заслужава, пускат муниции върху нея.

Според Рогозин вражеските ударни дронове летят на 15-17 км от фронтовата линия към разположението на съветските войски. И в случай че се намерят най-малко трима бойци, те рапортуват в щаба и оттова незабавно се дава команда за поразяване на координатите с най-малко два касетъчни снаряда.

В същото време над тях кръжи разследващ дрон от авиационен вид. Той координира дейностите на една до няколко противников ескадрили, като обезпечава тяхното цялостно и неотлъчно владичество във въздуха.

На фона на тези много заплашителни вести стана известно, че украинските въоръжени сили са се сдобили с нов БПЛА WarDog, който съгласно информация от украинска страна е бил тестван в запорожското, харковското направление, както и край Краматорск.

Това транспортно средство е способно да води разузнаване без GPS сигнал в автоматизиран, полуавтоматичен и ръчен режим и може да лети самостоятелно до 60 минути на разстояние до 30 км. Сега разработчиците на врага имат намерение да дадат на дрона способността да носи муниции.

Германският Bild пусна текст, в който показва дроновете като средство, с което Украйна може да победи Русия

" Киев потвърди, че неговите дронове могат да летят все по-далеч и по-далеч, атакувайки Русия все по-дълбоко. При липса на ракети със междинен и по-голям обхват, те изцяло минават към война с дронове ",– пишат немците, без да крият насладата си, като декларират, че до края на годината 10 украински производители ще доставят дронове, способни да летят на разстояние до 2500 км.

" Киевското конструкторско бюро " Луч " създаде супердрон, чийто обхват на деяние би трябвало да доближи даже 3300 км. Това е мястото, където безпилотните самолети могат да ударят Русия: това са към 80 военни бази в Арктическия район - Мурманск, в това число базата Оленья или архипелага Нова Земля ",– Bild прави проекти за бъдещето, като прецизира, че за обстрела на Татарстан е употребен модифициран украински дрон UJ-22, който преди този момент е прелетял 800 км, само че в този момент доста е нараснал обсега си.

А също и дрон, основан въз основата на украинския лек аероплан Аеропракт А-22 „ Летяща лисица “.

" Цариград " попита генералния шеф на Центъра за интегрирани безпилотни решения (ЦИБР) Дмитрий Кузякин по какъв начин Русия може да се опълчи на подобен безпилотен въздушен флот на врага.

Водещ: WarDog сериозна опасност ли е за съветската войска?

Дмитрий Кузякин: И ние, и врагът имаме сходна техника. Той употребява или подлежаща повърхнина, или радиомаяци. Практически не е останала GPS технология - или е заглушена, или се употребява по този начин нареченото побутване: самолетът (дронът) си мисли, че лети съгласно координатите, само че в действителност се отклонява встрани.

Затова от дълго време всички разследващи и щурмови самолети (дронове) работят на разнообразни правила на навигация, работят в цялостна тишина и радиоелектронната битка е безполезна.

Те имат радио канали, тъй че се ръководят ръчно от FPV от земята, само че могат да летят и независимо. Този вид скаути летят много надълбоко в нашата територия и вършат въздушна снимка.

Как да се борим с тях?

„ Единственото, което остава да извършите, е да ги свалите със зенитни оръдия, тъй като тези дронове работят на електричество и не съставляват термично контрастираща цел на фона на небето. ПЗРК не ги виждат.

Също по този начин, като предписание, те са направени от пластмаса, полиетилен, пенополистирол, въглеродни нишки, тъй че те също не са забележими за радарите. Или виждат, само че единствено в непосредствена непосредственост.

Колко ефикасни са противовъздушните оръдия в битката с тях?

– Ние в Централното конструкторско бюро разполагаме с технология, която ни разрешава да смъкваме такива дронове, когато бъдат непосредствено открити.

Или се намирате на линията на тяхната миграция, знаейки, че отиват да вземем за пример в Москва и знаете, че изчисленията на FPV би трябвало да бъдат конфигурирани там. Тоест взимате самолетен дрон, който лети в пъти по-бързо от този аероплан, и го унищожавате физически във въздуха.

- И какво?

– Колкото и да е необичайно, няма търсене за нашето решение. Говорим за това на всички места, само че към този момент единствено локалният институт за проучване на полетите се е заинтересувал. И по-късно в границите на контрола на птиците, защото тази технология може да се употребява и в цивилни зони.

В армията към момента избираме да инсталираме противовъздушни установки, както през Втората международна война, макар че има по-ефективен способ - нашият. „ Летите “ с дрона с очила, виждате вражеския дрон и го сваляте. И от земята е доста по-трудно да се удари с обичайна „ пукотевица “.

Какво от това?

Макар и неприятно, би трябвало да признаем обстоятелството, че господството на безпилотния флот на съперника в небето явно се дължи на нашите пропуски в тази тенденция и незадоволително сериозното ни отношение.

Спомнете си началото на интервенцията, когато тиловите генерали със съществени пагони и пурпурни лица потвърдиха на обществото, че не се нуждаем от „ тези птици “, задоволителни са обичайните ПЗРК и Противовъздушна отбрана. Самият ход на войната ясно сподели противоположното.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед50037Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед21911Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед43160Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед34868Красимир Каракачанов: Съединени американски щати, водейки тази война против Русия и Китай, на процедура унищожиха ЕвропаАлтернативен Поглед75124Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед552310Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед181760Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед140563Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед125499Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед124196Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАвторски:ПоследниНай-четени  Панко Анчев  Array.author_name
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР