Дронът с бомба, открит снощи край Тюленово, е от войната

...
Дронът с бомба, открит снощи край Тюленово, е от войната
Коментари Харесай

Военният министър: Дронът е от войната в Украйна

Дронът с бомба, открит нощес край Тюленово, е от войната в Украйна. Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев на брифинг през днешния ден.

" Имам предварителна информация, която не е дефинитивна, тъй че не мога още да кажа чий е дрона и от кое място е пристигнал. Това, което сигурно може да се допусна е, че е обвързван с войната, която Русия стартира против Украйна ", сподели Тагарев.

По думите му военните дейности сигурно крият риск и за страната ни.

" Тази война неизбежно е обвързвана с повишение рисковете за нашата сигурност от най-различен темперамент. Знаем, че Русия бомбардира украински пристанища, които са единствено на няколко стотин метра от територията на Румъния. Има случаи на паднали остатъци от дронове и други муниции на румънска територия. Ние няма за какво да си мислим, че тази война ще ни заобиколи. Да, има опасности за България. "

Падналият дрон се обезврежда в светлата част на деня, с цел да се избегнат опасности за сапьорите, изясни военният министър.

" Такъв вид събития са ежеседмични. Българската войска поддържа потенциали и екипи, които могат да реагират при разкриване на невзривени муниции. Случаят е тъкмо подобен. Оценката на риска дефинира, че не е имало потребност да се работи през нощта. Тъй като това единствено ще докара до риск за екипа, който работи по случая и действаме в светлата част на деня ", сподели Тагарев.

Министърът удостовери, че е открит арсенал, който е обособен от дрона.

" Предварителната оценка е, че това е мина ", заяви министърът.

Тагарев удостовери, че има интерес от Украйна към ракети, които не са в изцяло функционално положение.

" Ние изследваме въпроса дали можем да предоставим такива ракети. За комплекси не става въпрос изрично ", сподели Тагарев.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР