Дрон, който доставя банки с кръв, лекарства и кръвна плазма,

...
Дрон, който доставя банки с кръв, лекарства и кръвна плазма,
Коментари Харесай

Дрон за лекарства и 3D принтирана лодка - иновациите на Maker Faire 2021 в Рим

Дрон, който доставя банки с кръв, медикаменти и кръвна плазма, както и технология за изпичане на кафе с помощта на слънчева светлина - това са част от нововъведенията на 9-тото издание на събитие Maker Faire Rome 2021.
Снимка: Вера Найденова
В италианската столица разработчици демонстрираха най-новото от света на науката, роботиката и инженерството. Основни тематики на изобретенията са внедряването на модерните технологии в земеделската и хранителната индустрии, изкуственият разсъдък, опазването на здравето, преработване и други.
Снимка: Вера Найденова
Целта е производители, компании, институции, учебни заведения, университети и проучвателен центрове да работят дружно за построяването на екологично и иноваитвно бъдеще. Освен дрона и " слънчевото кафе ", робот доберман реагира на разнообразни команди и впечатлява с типа си.

На Maker Faire Rome 2021 беше предствена и първата в света лодка от фибростъкло, напълно направена с технологията на 3D принтирането. MAMBO, както са я кръстили нейните основатели, към този момент плува във водите на Средиземно море.
Снимка: Вера Найденова
„ Maker Faire Rome е чудесна опция за работа в мрежа, която включва света на университетските среди, учебните заведения, научните проучвания и промишлеността, започващите компании и новаторите ", показа ръководителят на Римската комерсиална камара Лоренцо Талиаванти.

Иновациите и техните истории ще оживеят и в специфична платформа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР