Дрон е нанесъл удар по джип в източната част на

...
Дрон е нанесъл удар по джип в източната част на
Коментари Харесай

Лидер на проиранска милиция бе убит при атака с дрон срещу джип в Багдад

Дрон е нанесъл удар по джип в източната част на иракската столица Багдад , оповестиха източници от силите за сигурност, представени от Франс прес.

Това се случва във взривоопасна районна конюнктура, в която Съединени американски щати нанасят удари против проирански въоръжени групи, отбелязва организацията.

" Дрон изстреля три ракети против джип " в източния багдадски квартал Мащал, оповестява източник, поискал анонимност. Друг източник е удостоверил, че в джипа е пътувал " водач на " Хашд аш Шааби " - коалиция от някогашни паравоенни бойци, включени в постоянните елементи на иракската войска, която сплотява проиранските въоръжени групи.

Източници на Ройтерс оповестяват, че при удара е умрял минимум един човек, пълководец на придвижването " Катаиб Хизбула ", считано за обвързвано с " Хашд аш Шааби ". Според различен източник са починали минимум трима души.



След началото на войната в Газа на 7 октомври Ирак стана очевидец на замяна на удари сред твърдолинейните проирански въоръжени групи и разположените в страната сили на Съединени американски щати, напомня Ройтерс.

По-късно Агенция Франс Прес заяви, че при удара са починали трима души, в това число двама водачи на " Катаиб Хизбула ", като се базира на източник от силите за сигурност и източник от засегнатата формация.

Единият от починалите е водач на военното крило на групата, който е бил претрупан с " военните въпроси в Сирия ", съгласно източник от групировката. Източникът от силите за сигурност от своя страна удостовери, че са били убити двама водачи на " Катаиб Хизбула ".

Засега няма коментар от страна на Вашингтон.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР