Дрогиран шофьор е превозвал 17 деца, пътуващи към Банско. "От

...
Дрогиран шофьор е превозвал 17 деца, пътуващи към Банско. "От
Коментари Харесай

13 000 пияни и 3000 дрогирани водачи хванати зад волана до ноември 2018 г.

Дрогиран водач е превозвал 17 деца, пътуващи към Банско.

"От началото на годината има открити повече от 13 000 случая, в които водачи ръководят след приложимост на алкохол, към 4500 са случаите, в които притежателите ръководят личните си транспортни средства. Характерното е, че в такива случаи служебно се приключва регистрацията на автомобила. За ръководство на транспортно средство след приложимост на опиати са открити 3000 случая ", изясни за Bulgaria ON AIR основния контрольор Илия Георгиев от Главна дирекция "Национална полиция ".

По неговите думи съпоставяне с резултатите от предходната година за същия интервал има известно нарастване.

При отвод на водачите да дадат проби за алкохол или опиати се плануват най-тежките санкции. При всички случаи се лишава свидетелството за дееспособност.

"Не можем да откриваме степента на влияние на опиата, който е признат. Защо са толкоз доста на брой? Защото Пътната полиция усили контрола над тези водачи ", разяснява Любка Маринова от Асоциация на потърпевшите при произшествия.

По нейните думи обаче може би не това е главната причина за злополуките в страната ни. Тя изясни, че пътните служители на реда са добре оборудвани с принадлежности за определяне на нарушавания, само че с тях могат да работят единствено тези, които са минали курс за това.

Руслан Баждеков от Института за пътна сигурност разяснява, че казусът е доста сериозен. По неговите думи оправянето с битката за намаляването на жертви от произшествия и новите правила за пътна сигурност са доста по-важни от детайлите, тъй като системата, която е построена е архаична и има неразбираеми връзки сред институциите, отговарящи за пътната сигурност и нихилизъм на популацията по отношение на пътните знаци.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР