Дрогата е била намерена тази сутрин по случайност, след като

...
Дрогата е била намерена тази сутрин по случайност, след като
Коментари Харесай

Последна Информация За Колосалния Кокаинов Удар В Бургас!

Дрогата е била открита тази заран по случайност, откакто служащ стартира да разтоварва плодовете и алармират полицията.

" На 27 юли тази година кораб на интернационална компания е дебаркирал в Пристанище Бургас, идвайки от Италия. Два дни по-късно - на 29-и, са разтоварени огромно количество банани, които на 31 юли са пристигнали в складова база в Бургас. Получател на стоката е българско комерсиално сдружение, като от Еквадор за него са били поредназначени 15 контейнери с банани, във всеки от които е имало по 20 палета ", посочи той, представен от " Фокус ".

Прокурорът акцентира, че 1 грам от високорисковото наркотично вещество коства към 70 евро, а на едро цената е към 80 000 лв. за кг. Стойността на откритото количество е 2 500 000 евро или 5 млн. лв..

Всеки от пакетите е с тегло 2,5 кг.

" Разположени са по този начин, че при отваряне на пръв взор да се виждат плодовете. Покрити са със характерно фолио от метал, най-вероятно за отбягване на инспекции през рентген ", сподели шефът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че е назначена експертиза, която да откри чистотата на кокаина.

" Установено е, че част от бананите - 3240 кашона, са били експортирани за Румъния. Идентифицират се баркодовете на обособените колета. Пратката е включвала банани от 32 ферми от Еквадор ", добави Чинев.

Разположени са по този начин, че при отваряне на пръв взор да се виждат плодовете. Покрити са със характерно фолио от метал, най-вероятно за отбягване на инспекции през рентген, добави старши комисар Калоянов.

Назначена е експертиза, която да откри чистотата на кокаина, добави Калоянов.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение " задържане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции - кокаин, в изключително огромни размери ".

" Проведени са голям брой дейности по следствие, като са разпитани лица в качеството им на очевидци, извършене оглед на местопроизшествието, назначена е и физико-химическа експертиза ", сподели още прокурорът.

Засега няма арестувани, складът е запечатан.

Pаконът планува отнемане от независимост за период от 5 година до 15 година и санкция в размер от 20 000 лева до 100 000 лева

Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР