Дрога за над половин милион лева са открили разследващите в

...
Дрога за над половин милион лева са открили разследващите в
Коментари Харесай

Разбиха нарколаборатория в Калугерово, откриха марихуана за 500 хил. лв.

Дрога за над половин милион лв. са разкрили проверяващите в разрушена оранжерия за марихуана в региона на село Калугерово.

В стопанско помещение на бившето Трудово-кооперативно земеделско стопанство е избухнал пожар. Халето било предопределено за законен рандеман на криптовалута. При гасенето на огъня чиновници на Министерство на вътрешните работи инцидентно се натъкват на движеща се стена, зад която откриват голяма оранжерия за марихуана.

След изгасяването на огъня на пожарникар му направило усещане голямото количество чували с компост наоколо до копачките за биткойни. При последвало претършуване зад подправена стена е намерено скрито стълбище до втория етаж, където била наркооранжерията.

Обособени били пространства за пикиране на разсада, за развъждане на растения в начален стадий и в напреднал стадий на развиване. Всичко било оборудвано със системи за надзор на температурата, влажността на въздуха, осветяване, платформи за сушене, течни торове, саксии и принадлежности за обработка.

В една от стаите са открити чували с общо 32 кг суха листна маса от глави и съцветия, които били готови за дистрибуция.

Арестуван е шефът на компанията наемател на пространствата. Той е с чисто престъпно досие. Според проверяващите построената „ плантация “ за рандеман на криптовалута е служила като заслон за същинската активност, обвързвана с развъждане и обработка на наркотичните субстанции.

Във високотехнологичната оранжерия за марихуана били отглеждали 1100 броя растения, а оборудването е на стойност над 100 000 лв.. Само готовата за продажба суха листна маса е на стойност половин милион лв..

„ Установено е, че в помещението, настрана от оранжерията, има и още едно помещение за предпазване и сушене на „ продукцията”. Приблизителната оценка на опиата е сред 400 и 500 хиляди лева”, съобщи Тодор Деянов, Апелативен прокурор.

Оказва се, че оборудването е от последно потомство и на извънредно високо равнище.

По случая в Окръжна прокуратура – Пазарджик е формирано досъдебно произвеждане за държане на наркотични субстанции за разпространяване и произвеждане, както и за засяване и развъждане на растения от рода на конопа. Управителят ще бъде притеглен като обвинен и арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР