Дрога, примесена с фентанил – синтетичен аналог на хероина, отнема

...
Дрога, примесена с фентанил – синтетичен аналог на хероина, отнема
Коментари Харесай

Ужас: 10 души умряха във Варна за дни от нова опасна дрога, МВР не прави нищо

Дрога, примесена с фентанил – синтетичен аналог на хероина, лишава живота на наркозависими във Варна. По неофициална информация от два центъра за лекуване на зависимости, единствено за към седмица във Варна са умряли 10 души след приложимост на този излючително рисков опиат. 

Фентанилът е болкоуспокояващо вещество, което е 5 пъти по-силно от метадона, само че и доста по-евтин синтетичен артикул. Предозирането води до сигурна гибел, защото за минути блокира дишането. По наша информация на пазара се предлага всякаква дрога, примесена с фентанил – за инжектиране, за поемане, гелове за мазане и таблетки. Уви, рисковата дрога към този момент е съумяла да убие 10 индивида в морската столица, а Министерство на вътрешните работи даже не е почнала следствие и не е подхванала каквито и да било ограничения против дилърите, продаващи опиати в града.

Мъж, използва опиати от 2014 година и допреди девет месеца е приемал кокаин, амфетамини, метаамфетамини, екстази, трева и LSD. Знае, че от време на време в дрогата има примеси, само че не е сигурен дали е вземал фентанил. А и в множеството случаи не е имало значение.

" Сега, като си приказваме, аз знам какво е веществото, знам какво може да ми аргументи, само че когато вляза в цикъл на приложимост, към този момент не мисля сходни работи. Не ме интересува към този момент какво е, що е. Целта ми е да се надрусам ", споделя той.

Преди няколко месеца от центъра, където се лекува Иван, си потегля момиче, което, за жалост, още веднъж протяга ръка към опиатите. Тя споделила на терапевтите си в центъра, че дрогата, която си е купила, не е чиста.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР