Дрийм тийм е може би най-известният национален отбор в историята

...
Дрийм тийм е може би най-известният национален отбор в историята
Коментари Харесай

Джон Стоктън за Дрийм Тийм: Единствено Дражен Петрович знаеше, че може да ни победи

" Дрийм тийм " е може би най-известният народен тим в историята на баскетбола. На Олимпиадата през 1992 година в Барселона тимът на Съединени американски щати идва със състав цялостен от бъдещи членове на " Залата на славата " - Майкъл Джордан, Джон Стоктън, Меджик Джонсън, Чарлз Баркли, Патрик Юинг, Карл Малоун, Клайд Дрекслър, Скоти Пипън, Лари Бърд, Крис Мълин, Дейвид Робинсън и Крисчън Лейтниър.

Очаквано, именитият отбор не среща никакви компликации по пътя към златото, разрушавайки всичко на пух и прахуляк. Джон Стоктън споделя, че въпреки всичко е имало един състезател, който не е чувствал боязън от тима на Съединени американски щати - легендата Дражен Петрович.

" Можехте да го видите в очите им. Нямаха късмет да ни победят. Това бе методът към всеки състезател от НБА като се изключи един - Дражен Петрович. Той бе единственият човек, който знаеше, че има късмет и играеше по този начин. Той беше единственият човек, който се открои ", съобщи Стоктън в изявление.

Петрович напуща този свят в пика на кариерата си - на 28-годишна възраст през 1993 година в автомобилна злополука. Преди да издъхне Дражен се утвърждава като един от най-хубавите европейски баскетболисти и играе пет години в НБА с тимовете на Портланд и Ню Джърси. Участва в 290 мача при най-хубавите, като записва приблизително по 15.4 точки, 2.3 битки и 2.4 асистенции на мач.

Последният му сезон - 1992/93, е най-хубавият в кариерата му с 22.3 точки и 3.5 асистенции при 51% пукотевица от полето, 44% от тройката и 87% от наказателната линия. Неговият потник с №3 е изваден от приложимост от Ню Джърси Нетс. Печели злато с Югославия от ЕвроБаскет през 1989 година и Световното в Аржентина от 1990 година
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР