дриан Андреев се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис

...
дриан Андреев се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис
Коментари Харесай

Андреев на четвъртфинали в Швейцария, Кузманов отпадна

дриан Андреев се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на клей от сериите " Чалънджър " през тази седмица в Цуг (Швейцария) с награден фонд 145 хиляди евро.

Андреев отстрани шестия подложен Аролд Майо (Франция) със 7:6(5), 1:6, 6:4.
   
С триумфа той проработи 3990 евро и 25 точки за международната класация, в която заема 210-ото място сега. 
 
Мачът беше завършен през днешния ден, откакто през вчерашния ден беше пресечен поради дъжд в края на първия сет при 5:4 и подаване на българина. При доиграването през днешния ден 22-годишният софиянец стигна до 40:0 на сервис, само че в следствие пропиля общо четири сетбола в гейма и позволи пробив. В последвалия тайбрек, обаче, той осъществя поврат от 3:5 точки и с четири следващи разигравания поведе в резултата.

Във втората част 21-годишният Мейо, 181-и в класацията на АТП, доминираше и небрежно изравни.  В решителния трети сет Андреев осъществя единствен брейк в седмия гейм и това се оказа основно.

Така за място на полуфиналите той чака спечелилия от дуела сред лидера в схемата Артюр Риндеркнех (Франция) и Стефано Травалия (Италия).

Втората ракета на България и номер 8 в схемата Димитър Кузманов отпадна във втория кръг след проваляне от участващия с " уайлд кард " италианец Матео Гиганте с 4:6, 6:7(5).

29-годишният пловдивчанин, миналогодишен полуфиналист в шампионата, позволи ранно закъснение от 1:4, което се оказа решаващо за изхода на първия сет. Във втората част той стигна до тайбрек, откакто навакса пасив от 3:5 гейма, само че в него позволи поврат, откакто поведе с 5:3 точки.

Кузманов въпреки всичко проработи 2345 евро и 11 точки за класацията на АТП, в която е 174-и сега. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР