Дреймънд Грийн прие предложението на Голдън Стейт и ще удължи

...
Дреймънд Грийн прие предложението на Голдън Стейт и ще удължи
Коментари Харесай

Грийн няма да мърда от Уориърс, удължи договора си за 4 години

Дреймънд Грийн одобри предлагането на Голдън Стейт и ще удължи контракта си с тима за четири години. Уориърс ще задържат един от най-хубавите си играчи с оптимален договор, който ще влече в действие от началото на сезон 2020/2021 и ще донесе на крилото обща сума от $100 милиона. Това значи, че в идващите пет години той ще проработи $118 милиона.

Това е трети основен ход за детронираните първенци на НБА през лятото досега, откакто по-рано те дадоха нов петгодишен контракт на контузената си звезда Клей Томпсън, а също по този начин привлякоха ДиАнджело Ръсел от състава на Бруклин.

Green’s extension pays him $22.2M, $24M, $25.8M and $27.6M over the course of the deal. The Warriors will have $129M and $138M committed to their four max players — Curry, Thompson, Green and Russell — in the 2020-21 and 2021-22 seasons, respectively.
— Adrian Wojnarowski (@wojespn) August 3, 2019
На процедура Грийн прави компромис, с цел да остане в Голдън Стейт, тъй като в случай че бе решил да се опитва като безграничен свободен сътрудник в края на идния сезон, можеше да си обезпечи по-изгоден от финансова позиция контракт.

29-годишният Дреймънд е троент първенец на НБА с Уориърс и като експерт е играл само за калифорнийския отбор, който го избра под №35 в Драфта през 2012 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР