Дрейфуващи украински морски мини, плаващи по крайбрежието на Черно море,

...
Дрейфуващи украински морски мини, плаващи по крайбрежието на Черно море,
Коментари Харесай

Русия: Дрейфуващи мини в Черно море могат да достигнат България за 10 дни

Дрейфуващи украински морски мини , плаващи по крайбрежието на Черно море , ще продължат да съставляват опасност за страните от района, в случай че метеорологичните условия се влошат, като мини те ще доближат Румъния за четири дни, а България - за 10 дни. Това съобщи ръководителят на Националния център за ръководство на защитата на Русия - генерал-полковник Михаил Мизинцев, предаде организация ТАСС. Информацията се удостоверява и от Доклад на съветското Министерство на защитата.

Според Мизинцев 67 задгранични кораба остават блокирани в украинските пристанища.

" Заплахата от обстрели, основани от Киев в териториалните води на Украйна, както и мини те, пречат на корабите да изоставен безвредно пристанищата Херсон, Николаев, Черноморск, Очаков, Одеса и Южни “, посочи генералът.

Той акцентира, че " Русия отваря филантропичен кулоар в югозападна посока всеки ден сред 08.00 сутринта и 19.00 ч. московско време, който е дълъг 80 морски благи и необятен три морски благи. Въпреки това Украйна до момента не е посочила предпочитание да обезпечават безвредното прекосяване на непознати кораби “, уточни Мизинцев.

Той за следващ път прикани интернационалната общественост, а точно Международната морска организация, да повлияе на управляващите в Киев и да вземе ефикасни ограничения за гарантиране на безвредното тръгване на задгранични кораби от украинските пристанища.

 
Източник:БНР  


Източник: Доклад на Министерството на защитата на Русия

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР