Древното селище Скаптопара, край Благоевград,да бъде превърнато в открит археологически

...
Древното селище Скаптопара, край Благоевград,да бъде превърнато в открит археологически
Коментари Харесай

Кметът М. Байкушев: Древното селище Скаптопаракрай Благоевград  да стане открит археологически музей! Работим активно по разработване на проект 

Древното населено място " Скаптопара ", край Благоевград,да бъде превърнато в открит археологически музей, е концепция включена в програмата за ръководство на Благоевград, която през днешния ден кметът М. Байкушев показа пред съветниците на постоянното съвещание на ОБС. Кметът изясни, че се умува върху създаването на план взаимно с АПИ по този начин, че да бъде осигрен достъп до селището, което сега е занемерено.

" Ходих персонално до там, първо с цел да ревизира в какво положение е, второ, с цел да видя по какъв начин се стига до там през улиците на село Покровник. Мястото е занемарено, което е неприемливо, безапелационен е Байкушев, който посочи, че администрацията му разисква опциите за разработване на общ план с АПИ по този начин, че римското населено място Скаптопара, да бъде превърнато в парк, който да притегля туристи. Съветникът от Българска социалистическа партия В. Христов приветства концепцията на Байкушев и даде образец с Петрич, чийто древен град Хераклея Синтика стана изкюлчително попуярен и притегля голям брой туристи.

Грета Георгиева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР