Древните Маи наричат овенът Чен. Негови символи са Луната, черната

...
Древните Маи наричат овенът Чен. Негови символи са Луната, черната
Коментари Харесай

Определено тази зодия може да я наречем най-мъдра и да черпим от нея опит и познания

Древните Маи назовават овенът Чен. Негови знаци са Луната, черната стихия и запада.
Това значи, че хората, родени в този знак са мъдри и чувствителни.
ОВЕН(ARIES)

КАЧЕСТВА – съществени

ЕЛЕМЕНТ НА ЗНАКА – огън

УПРАВЛЯВАЩА ПЛАНЕТА – Марс

ДЕВИЗ – “Аз съм”

КЛЮЧОВА ДУМА – деяние

ЦВЯТ НА ЗНАКА – червен

ДЕН НА ЗНАКА – вторник

МИНЕРАЛИ – аметист, топаз, елмаз, сардоникс

МЕТАЛ НА ЗНАКА – желязо

ЩАСТЛИВИ ЧИСЛА – 5 и 9

СЪДБОНОСНИ ГОДИНИ – 4, 11, 18, 25, 32 и така нататък през 7 години

БРАК – по-принцип се допълват с Везните. Пълна естетика с Лъв и Стрелец. Доста положително съгласие с Близнак и Водолей. ОБИЧАТ – заплахата, риска, бързото решение, скока напред МРАЗЯТ – страхливостта, несигурността, съмнението, интригата, дипломацията СИЛАТА им е в тяхната динамика и вярата им СЪВЕТ – постарайте се да постоянствате в нещата, които предприемате и не изпускайте сигурното поради несигурното

СЪДБА – щастието ще е изменчиво Хората, родени под този знак по предписание имат невероятен темперамент и са забележителни с тяхната деятелност, с блясъка на мозъка. Тези пролетни натури се отличават с огромна памет, имат едно просветление по отношение на дилемите и отговорността си. Те работят за истината и доста бързо схващат лукавството на другите. Когато един път сте изгубили доверието им, рядко можете да си го възвърнете.

Рядко хранят злоба дори и към най-върлите си врагове, като споделят:”Върви по пътя си, аз ще ходя по своя”. Те са блестящи хора на бизнеса. Своеволни, нетърпеливи, небрежни към даваните препоръки, правят работа за себе си и упорстват да я изпълнят до дъно по собствен личен фасон.

Ако те са сложени под надзор, губят всевъзможен интерес към този тип работа. Те са положителни в планирането, само че не обичат да се занимават с дребнавости. Хората от този зодиакален знак имат мощно предпочитание за командване и управление. Вървят самоуверено към определената цел. Те не разрешават никакви убеждения да разколебаят тяхната упоритост. Притежават учудващо духовитост и остроумен разум. Винаги са подготвени с отговор. Като събеседници нямат равни на себе си.

Преди всичко обичат свободата. Каквото научат имат дарбата да го изясняват и предават на другите. Основните им дефекти са неспокойствие, яд, самонадеяност, глупава благотворителност, колебливост на задачите в живота. Те не са отмъстителни, само че не помнят доста постепенно. Себевеличаенето е друга неточност, която доста постоянно ги подтиква да приказват доста за себе си, за това което имат и което вършат. Склонни са към недомислени действия, недовършване на нещата, преувеличаване, крайности.

Родените под знака Овен би трябвало да култивират дух на същинска обич. Трябва да се научат да управляват мисълта си, да я концентрират. Най-голямата им мощ е мисленето. Винаги са подготвени да дадат съвет, разтуха и да намерят излаз от безизходно състояние. Тези хора обичат продължителната смяна, новото, сантименталното, спекулативното. Имат фина дарба за наблюдаване. Импулсивни и великодушни. Понякога им липсва нужната поверителност и усърдие.

Овните са ловци, които си извоюват съществуването с физическа мощ. Те повече от всички други зодии имат тази нападателна живост и рискована сила. Обикновено идват в последния миг, не толкоз тъй като не им е стигнало времето, а защато не обичат да чакат. Да чакаш, това значи да не правиш нищо, а за тях това е съвсем невероятно. Често са музикални, като избират да са диригенти. Жената Овен има повече мъжки качества спрямо останалите дами.

Тя е по-активна, по-смела, по-решителна, заради което нормално тя има триумф тъкмо при този вид мъже, които не могат да понасят меките, тихите, повече или по-малко срамежливите. Най-доброто качество на Овните е куражът, техният блян е достижението, тяхното оръжие – усилието, най-голямата им победа е превъзмогването на личното “аз”.

НАКРАТКО: Овенът е импулсивна и от време на време екзалтирана персона. Често пъти се старае да се наложи над другите.

По-скоро е склонна да предприеме нови неща, в сравнение с да реализира към този момент подхванатите. Трябва да се старае да изкарва започнатото до дъно, да заобикаля да се разпръсква, като стартира нещо преди да е приключил предходното. Винаги се стреми да наложи концепциите си.

Любимият човек не ни избавя от нищо – не е и задължен Сред кои зодии се срещат най-красивите дами 9 дразнещи неща, които единствено майките на дъщери схващат. Искат да държат под надзор нещата, само че за жалост не постоянно им се получава.

Към задачата вървят непосредствено, тъй че, в случай че им се изпречите на пътя ще ви стъпчат с лекост. Амбицията и триумфа най- доста ги стимулират, а с помощта на силата, която имат са доста сполучливи в живота. За овенът значимото е да построи кариера и да има добър обществен статус, а това най-често реализира посредством брак. Голям импровизатор е и за всеки проблем елементарно намира решение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР