Дрескод в парламента е най-новата идея, която обсъждат депутатите. Правилата

...
Дрескод в парламента е най-новата идея, която обсъждат депутатите. Правилата
Коментари Харесай

Въвеждат дрескод в парламента

Дрескод в Народното събрание е най-новата концепция, която разискват депутатите. Правилата за обличане ще важат както за народните представители, по този начин и за публицисти и гости на институцията.

Според специалиста по етикет и протокол Кристина Крънчева има какво още да се желае от дрескода на българските политици.
" Депутатите от време на време бъркат в стила си на обличане за работата, която имат. Ако приказваме за политици, които се обличат добре, то един от тях е Симеон Сакскобургготски. Той постоянно е даван за образец. Президентът Първанов също постоянно е спазвал етикета на обличане ", безапелационна бе Крънчева пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ от дамите в българското политическо пространство може да бъде отличена омбудсманът Мая Манолова.

" Аз не мога да кажа, че съм срещу цветовете. Въпросът е, че би трябвало да се обличаме по-съвременно и да се придържаме към стилните трендове ", посъветва тя.

Експертът е на мнение, че не може един политик да бъде нехаен към своето облекло, тъй като методът, по който се облича, отразява отношението му към институцията, в която работи.

" В България би трябвало несъмнено да се вкара етикет на обличане за депутатите. Хората, работещи в Народното събрание, идват от разнообразни места и възприемат облеклото по друг метод, само че то е знаково. Съвсем обособен е въпросът дали защитата ще върне политик, отиващ на работа, тъй като е поставил несъответствуващи облекла ", означи Крънчева.

Тя разяснява и облеклото на първата дама Десислава Радева.

" Има случаи, в които не е уместно облечена. Въпреки това от време на време поставя хубави облекла. Това обаче не носи позитивен PR на настоящия държавен глава ", счита специалистът по етикет и облекло.
По пуб

Източник: Dnes.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР