Дрегери, с които шофьорите сами да се тестват, ще бъдат

...
Дрегери, с които шофьорите сами да се тестват, ще бъдат
Коментари Харесай

КАТ с нова схема – дрегери по бензиностанциите и безплатни тестери за алкохол

Дрегери, с които водачите сами да се тестват, ще бъдат сложени в бензиностанции на огромните вериги. Това разгласи ръководителят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев. Организацията дружно с Министерство на вътрешните работи и организация “Безопасност на придвижването по пътищата ” започват взаимна самодейност против пияните и дрогирани водачи.

Първоначално ще има 10 дрегера, които ще се местят в разнообразни бензиностанции според от това къде има максимален трафик. Постепенно броя на устройствата ще бъде увеличена до 50. В комерсиалните обекти на членовете на асоциацията ще се раздават и безвъзмездни еднократни тестери за алкохол. Ще се сложат и терминали, където водачите ще могат да ревизират дали имат неплатени санкции за нарушаване на пътя. А от следващата година ще е допустимо в бензиностанциите да се заплащат и наложените наказания за нарушаване на разпоредбите за придвижване.

Пътната полиция пък ще прави така наречен широколентови инспекции на бензиностанции – ще се тестват спрели там водачи. Разполагаме с 804 уреда за определяне на алкохол, до един месец чакаме да закупим още 30, плюс 150 за инспекция за наркотични субстанции, съобщи комисар Димитър Мичев – шеф на Пътна полиция. “Поставяме акцент върху проблемите, свързани с използването на алкохол и опиати при шофиране. Инициативата ни е просветителна, акцията няма за цел да дефинира един или различен клиент дали е използвал алкохол или опиати, а водачите да си постановат самоконтрол ”, разясни Терзиев.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР