Дребни собственици от област Сливен превантивно са ликвидирали стопанствата си,

...
Дребни собственици от област Сливен превантивно са ликвидирали стопанствата си,
Коментари Харесай

Собственици на прасета от Сливенско са ликвидирали превантивно животните си

Дребни притежатели от област Сливен превантивно са ликвидирали стопанствата си, с цел да предотвратят загубите от наложителната евтаназия на прасетата при вероятно разкриване на огнище на заболяването " африканска чума по свинете " в региона. Това оповестиха от регионалната администрация, където през днешния ден е заседавала регионалната епизоотична комисия по отношение на заплахата от заболяването, написа 24 часа.

В област Сливен все още се отглеждат 5 070 животни в 2 420 стопанства от вида " заден двор ". Предстои да бъдат открити дребните стопанства, където се прави развъдна активност.

Проверките, свързани с предварителната защита и контрола против разпространяването на африканската чума по свинете ще се правят от взаимни екипи на ОДБХ и ОД на Министерство на вътрешните работи, е разпоредил регионалният шеф. От Областното пътно ръководство са почнали дезинфекцията на местата за боклуци, ситуирани край пътищата от републиканската мрежа. Районите към тях се окосяват, след което се обработват с препарат. Обработката по автомагистрала " Тракия " е два пъти в седмицата, а по основните пътища - един път, се показва в известието.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР