Дребнавост е искането за оставка на шефа на НСО. Предоставените

...
Дребнавост е искането за оставка на шефа на НСО. Предоставените
Коментари Харесай

Спец от ИТН: Битката е кой да овладее НСО

" Дребнавост е настояването за оставка на шефа на НСО. Предоставените записи на прокуратурата са по нейно искане и отводът за това би бил закононарушение.

Прокуратурата се опита да свърже, най-малко в общественото пространство, това искане с шпионския скандал в ДАНС, само че не и се получи.

Цялата тази шумотевица е обвързвана по-скоро с желанието да се поеме контрола върху НСО. Но това е непотребен ход. И без това НСО е единствено официално под управлението на президента. Този, който му образува бюджета и дава парите - действително го управлява ".

Това написа във фейсбук Николай Радулов от Има Такъв Народ.

Припомняме, че с цялостно единогласие министрите решили да изискат оставката на ръководителят на Националната работа за защита бригаден военачалник Емил Тонев.

Искането на оставката му е заради няколко условия. " Първо - предаването на видеоматериали от служебните и формалните входове на Министерския съвет, което предаване се прави в нарушаване на главните гаранции за сигурност на лицата на територията на Министерски съвет. Включително - в постройката на Министерски съвет, където е контактната точка, където могат да се подават сигнали непосредствено до европейската прокуратура, и надлежно тук има предпазени очевидци ", аргументира по-рано настояването говорителката на Министерски съвет Лена Бориславова.

Освен това имало информация за непрозрачно разходване на средства от бюджета на НСО - това също е измежду главните претекстове за желаната оставка.

" Бе разисквано и разминаването на държанието на управлението на НСО на скорострелното даване с гриф незабавно на видеоматериалите от входовете на Министерски съвет, когато към този момент е ясно, че тази постройка е контактна точна за европейската прокуратура, съпоставено със забавеното и изчезнало оказване на подпомагане по време на митингите през по-миналото лято, когато беше извънредно значимо да бъдат предоставени тези записи от входовете, с цел да могат да бъдат извършени следствия за насилието върху протестиращи жители ", сподели държавният представител.

До дни държавното управление ще внесе в Народното събрание законопроект за изменение на закона за НСО. Основна точка е него е намаляването на периода, в който службата охранява някогашни висши държавници - от 4 на 1 година. Това автоматизирано значи и че с гардовете си ще се раздели някогашният министър председател Бойко Борисов, който не е на власт от април 2021 година

За повторно от началото на мандата на това държавно управление се слага въпроса за оставката на шефа на НСО - първият път въпросът бе издигнат от министъра на превоза Николай Събев, откакто НСО позволи развихрянето на последователи на " Възраждане " със снежни топки и крясъци точно на националния ни празник 3 март на Шипка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР