Дребнавата игра на ПП-ДБ и ГЕРБ да се замерят с

...
Дребнавата игра на ПП-ДБ и ГЕРБ да се замерят с
Коментари Харесай

Иван Иванов: БСП сме единствената алтернатива, само ние не се поддадохме на изкушенията на ГЕРБ

„ Дребнавата игра на ПП-ДБ и ГЕРБ да се замерят с политически камъни кой е виновникът за предварителните избори ще я гледаме най-малко до датата на изборите, само че би трябвало да погледнат себе си, тъй като това ръководство беше порочно заченато, с единствена цел да употребява властта и този край беше предупреден. “

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Иванов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По неговите думи разпадът на сглобката е пристигнал заради невъзможността да си поделят министерските постове и регулаторите.

„ ПП-ДБ срамежливо се пробваха да оповестят, че желаят да вършат някакви промени, само че това беше заметено под килима, тъй като на всички стана ясно от изнесената информация, че са се борили за сфери на въздействие и по-голямо парче от държавната баница. Министерство на вътрешните работи очевидно се оказа апетитна хапка “, уточни Иванов.

Според него най-удачният вид за страната е изборите да са „ 2 в 1 “.

„ Изглежда обаче, че президентът има други планове и тук ще стане ясно дали няма някакви сделки с другата част от сглобката. Все още не сме чули какво мислят ГЕРБ и Движение за права и свободи. Ако съвпаднат техните визии, явно са водени някакви диалози “, акцентира социалистът.

„ В устрема си да изолират президента, ПП-ДБ сами влязоха в клопката и подаряват цялата власт на ГЕРБ през служебния кабинет “, разяснява Иван Иванов по отношение на измененията в Конституцията. Припомняйки, че Българска социалистическа партия е изразила безапелационна позиция против тях, той изрази мнение, че приемането им са дали ход на конституционна рецесия.

„ Предстои ПП-ДБ да получат много удари под кръста от Борисов през служебния кабинет, който явно ще бъде негов. И по-късно ще бъдат поканени още веднъж от него на масата за договаряния, само че при неговите условия. Те сами си предизвикаха това “, сподели още националният представител.

„ Ако Българска социалистическа партия получи третия мандат, ще го върнем незабавно. Безсмислено е да се водят каквито и да е договаряния за държавно управление в тази конюнктура. Ние към този момент сме декларирали своите ясни позиции против ГЕРБ и против това, което направиха ПП-ДБ, връщайки ги на власт “, безапелационен бе Иван Иванов.

„ Влизаме в изборната борба като единствената опция на това ръководство, тъй като единствено ние през годините не се поддадохме на изкушенията на ГЕРБ. Мисля, че картината след изборите ще е много по-различна, тъй като българските жители са извънредно омерзени от това, на което станаха очевидци през последните 9 месеца “, заключи Иванов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР