Дребен измамник, който си служи с имена на ниско ниво,

...
Дребен измамник, който си служи с имена на ниско ниво,
Коментари Харесай

Гешев пред комисията за Нотариуса: Има 88 групи, а вие сте полезни идиоти

Дребен лъжец, който си служи с имена на ниско равнище, и с връзки в 3-то районно управление (на МВР) на МВР-София. Така някогашният основен прокурор Иван Гешев дефинира схемата на Нотариуса, която краткотрайната комисия в Народното събрание се пробва да коментира. Самият Иван Гешев не познава Мартин Божанов, не се е сблъсквал с него в работата си като прокурор и основен прокурор, стана ясно от чуването.

От всички поканени за днешното съвещание в действителност, а останалите - и.ф. Борислав Сарафов, другият някогашен основен прокурор Сотир Цацаров, юрист Велимир Атанасов и Емил Писков са изпратили уведомления, че няма да се явят.

Най-логичният въпрос е. Този въпрос сложи някогашният основен прокурор Иван Гешев, само че и не сподели изключително предпочитание да приказва по тематиката - нито в конкретика, нито и общо. Гешев посочи, че е имало един случай, в който като заместник-главен прокурор е изискал да се изиска информация, защото колата му е била проследена. От обяснението му обаче не стана ясно каква тъкмо е връзката с Мартин Божанов и дали персонално Божанов е проследявал колата на Гешев или негов водач. На въпрос за какво не се огласява информацията дали Нотариуса е бил помощник на службите, Гешев допусна, че просто тъй като действително никаква информация не е предоставял и не е подпомагал работата . Но съгласно него няма равнище на секретност що се отнася до умрял човек.
 Министерство на вътрешните работи: Дали Нотариуса е бил помощник на полицията е държавна загадка
Министерство на вътрешните работи: Дали Нотариуса е бил помощник на полицията е държавна загадка

Не съществува опция за отбрана от наказателно гонене на разположение, приело непринудено съдействие с Министерство на вътрешните работи

дефинира като персонални драми и дребнотемия, а и въобще упрекна депутатите от комисия, че се занимават с битовизми.

Според Гешев обаче има доста други кръгове на въздействие, както в правосъдната система, по този начин и най-много в Народното събрание, които са доста по-сериозни - 86-88 на брой. В момента има 10 групи за въздействие във Върховния административен съд. И цифрите са по-големи - милиони всеки ден, опита се насочи депутатите в друга тематика Гешев.

Призова депутатите от комисията да разширят въпросите си и за и Къро.

Гешев посочи, че е работил с Петър Петров-Еврото, виждал го е непрекъснато, когато е бил прокурор в Софийска градска прокуратура. " Все едно аз да ви запитвам познавате ли Борисов и в какви връзки сте с него?

" Да не ме занимават с нелепости. " АКФ пусна протокол от разпита на Гешев

По следствието на Петьо Еврото

Отново посочи и ролята си като основен прокурор, който единствен разследвал корупцията и мафията и въпреки и без имена, уточни случаи на следствия. Гешев обаче е и ядосан защото против него, когато той устоял на 5 кг тротил и даже упрекна депутатите в липса на храброст.

Две седмици ми трябваха, с цел да задържам Бойко Борисов - твърди Гешев, а по-късно, в границите на въпросите, установи, че името Бойко Борисов провокира " потрес ". Последната му имитация бе отправена в коментар на изявленията на депутата от ГЕРБ Маноил Манев.

Гешев засегна и неведнъж тематиката за, осъществен против него предходната година на 1 май. " Няма да ви взривят вас, има по-лесни способи. Супер занимателно, доста се развличам ".

Той още веднъж съобщи, че счита, че самият Бойко Борисов стои зад атентата, осъществен против него. " Бая напън видяхте с мен с 5 кг тротил ", подсети той и изясни с опит за подигравка, че не пропуща да приказва за Борисов, защото му е " приветлив ".

Гешев разкритикува и народните представители за, като се изрази и с медицински термини - вместо да се лекуват заболяванията със закон, депутатите лекували температура 37.1, вместо апендикс. " Вие желаете нарушителите да работят, а не да отидат в пандиза ", обърна се иронично към депутатите.

Интересно е да се означи, че във всяко едно свое изявление Гешев не пропускаше да се заяде с ПП-ДБ и с Бойко Рашков, който не участва по време на съвещанието на комисията. Още първоначално съобщи, че комисията е смешна и изцяло безсмислена, " седянка ", " събеседване " и с единствените цели да се смачкват репутационно избрани магистрати, с цел да се прави PR.
 ГЕРБ и Движение за права и свободи се страхували от комисията за Нотариуса, разкри Бойко Рашков
ГЕРБ и Движение за права и свободи се страхували от комисията за Нотариуса, разкри Бойко Рашков

Причината е, че се събрали доста данни, че има връзка сред Мартин Божанов и Пепи Еврото

Явно сте се концентрирали и сте си сложили за задача да овладеете правосъдната власт за политически цели, заяде се Гешев, като не пропусна да дефинира ПП-ДБ като " потребни идиоти ". От думите на Иван Гешев стана ясно и че не се отхвърля от във връзка с политиците и депутатите, а на забележките да съблюдава някакво възпитание във връзка с изказ, той попита " Защо, разпознахте ли се "?

Иван Гешев атакува още Борисов и с думите, че на идните избори, а и след тях задачата ще му е да разцепи парламентарната група на ПП-ДБ - да си вземе Демократична България назад за коалиция. Иначе Гешев отсече още веднъж, че му трябвали 2 седмици като основен прокурор още преди да бъде отхвърлен, с цел да арестува водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той разкритикува цялата правосъдна промяна, измененията в Конституцията и непокътнатия статут на юристите. Според Иван Гешев " всеки втори юрист е лобист. Вие се занимаване с наказателно право, там са най-малките мизи. Сериозните проценти са в комерсиалните и цивилен каузи. Мизата стига до 20%. Особено по каузи, когато е ощетена страната, от които никой не се интересува ", изясни още Иван Гешев за лобизма в правосъдната система. И защото няма закон за лобизма, той назовава протичащото се закононарушение.

Депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид прикани Иван Гешев в деня на юриста - да напише сигнал и писмо до ЦИК против себе си, с цел да го глобят за какво прави предизборна акция за себе си по време на присъединяване си във краткотрайната парламентарна комисия за Нотариуса, а самата акция стартира едвам на 9 май.

В края на съвещанието депутатът от ГЕРБ Росица Кирова направи предложение комисията да приключи работа, защото е напълно неефективна и в действителност служи само за политически PR.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР