Дразнещо е, че група хора решават, че са интелектуални аристократи,

...
Дразнещо е, че група хора решават, че са интелектуални аристократи,
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Група хора са решили, че са интелектуални аристократи, а всички останали сме селяни, които нямат право да взимат решения

Дразнещо е, че група хора вземат решение, че са интелектуални аристократи, а останалите хора са селяни, които нямат право да взимат решения.

А в действителност директната народна власт и законът разрешават на жителите да сложим въпроса за промяна на формата на ръководство на страната, който е от компетенцията на Велико народно събрание. Това съобщи пред „ Нова ТВ “ зам.-председателят на „ ИТН “ – Тошко Йорданов, във връзка старта на подписката за референдум за прекосяване към президентска република.

Според него, казусът е, че доста хора гравитират към една или друга политическа концепция и се държат с всички останали, като че ли са някакви туземци, които не могат и не трябва да взимат решения.

Йорданов още веднъж даде образец с Франция, която е била в същата парламантарна патова обстановка, като българската, след което е минала към полупрезидентска република, и в този момент е образец за народна власт!

Зам.-председателят на „ ИТН “ бе безапелационен, че измененията се вършат в рецесии, с цел да тръгне обществото по нов път. “А в този момент за всички е видно, че сме в политическа рецесия. Тази политическа система към този момент е изчерпана. Тя не действа добре. Парламентарната система възпроизвежда хора, които желаят да се облагодетелстват с власт и които желаят да няма надзор ”.

Той даде образец, че страната е била в рецесия и след рухването на комунизма, през 1989г., когато също е изменена Конституцията.

За следващ път Тошко Йорданов обясни на водещите механизма на производство на референдум с сходен въпрос, наблягайки, че съгласно закона и конституцията в допитването могат да се слагат въпроси от компетенцията на нормално Народно събрание.
„ От компетенцията на нормално Народно събрание е да провежда Велико Народно Събрание. Не сме седнали със сценаристите да формулираме ние въпроса! Консултирали сме се с конституционни адвокати, тъй че въпросът е дефиниран правилно и вярно. И Конституцията разрешава на жителите да слагат този въпрос ”.

Йорданов добави още, че в сегашната парламентарна форма има една забележима групова безнаказаност, скриване зад решения на Народно събрание. “Парламентът в действителност е функционалност на Министерски съвет, а министър председателят управлява Народно събрание. Самата система не действа добре – не могат да се изберат държавни управления, няма последователност, не могат да се взимат решения. Сегашната система разрешава да се случва ръководството по този злепоставен метод “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР