Драстично високи сметки за газ получиха жителите на Стара Загора.

...
Драстично високи сметки за газ получиха жителите на Стара Загора.
Коментари Харесай

Битов потребител на газ плати за декември 532 лева, сметката за януари ще е с 30% отгоре

Драстично високи сметки за газ получиха жителите на Стара Загора. Сметките им за декември са с увеличена цена, а от 1 януари тя към този момент е с още 30% по-висока. Около 10% от семействата в Стара Загора употребяват природен газ за отопление. Общинската благосъстоятелност е съвсем напълно газифицирана.

През последните 3 години сметката на Илиян Илиев за отопление на жилището му, даже и при доста по-студени зимни месеци, не е надвишавала 150 лева. Днес е платил за месец декември 532 лева и то без новото нарастване от 30% от началото на новата година. Остава шокиран от сумата, предава Българска национална телевизия.

" Ако мен не може да ме бутнат 500 лева в този момент, не значи, че няма да ме бутнат след един месец, след 5 месеца. И множеството хора от междинната класа също са в моето състояние ", споделя Илиян Илиев.

С близо 30% нагоре са и сметките в общинските структури в Стара Загора. Детска градина " Светлина " е на смесено отопление - ток и газ. Отделила е от бюджета си за газ този месец - 5000 лева

Ако се задържат високите цени на газта, ще би трябвало да осъществят икономии, с цел да могат да я заплащат.

" Разбира се, че ще се отрази. Както и на всички останали консуматори, само че се надявам по някакъв метод казусът да се реши съществено, т.е. да се реши на национално равнище. Към този миг се стараем да се оправяме. Надявам се това нещо да се компенсира по някакъв метод ", добави шефът Йоана Димитрова.

След повишаването с 30% на газа от 1 януари от " Булгаргаз " оповестиха, че ще изискат от 1 февруари да има поевтиняване - отново с към 30 %. Така цената евентуално ще се върне на равнищата от декември.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР