Драстично увеличение на тока и парното искат всички енергийни дружества,

...
Драстично увеличение на тока и парното искат всички енергийни дружества,
Коментари Харесай

Драстичен скок на тока и парното искат дружествата: КЕВР

Драстично нарастване на тока и парното желаят всички енергийни сдружения, стана ясно от чуването на Александър Йорданов от КЕВР по време на изключително съвещание на енергийната комисия в Народно събрание, което се организира по предложение на ГЕРБ-СДС. От  ПГ упрекват КЕВР, че бави публикуването на заявките за цените на ток и парно с 50 дни.

 

Йорданов заяви, че забавянето на публикуването на заявките на енергийните предприятия за одобряване на цените  се дължи и на продължаващите DDoS офанзиви на уеб страницата на КЕВР, които затрудняват качването на огромни размери от данни.

По думите му първо заявките би трябвало да бъдат подадени, а по-късно да се обработи информацията и да се разгласят цените.

Делян Добрев от ГЕРБ съобщи, че Йорданов е " изпратен да се срами в комисия ". По думите му ЕРП-тата са поискали нараствания на цените с над 100%, а Топлофикация София – със 150%. На собствен ред Йорданов разгласи, че КЕВР ще предложи прогнозните цени преди 1 юни.

Демократична България, Има Такъв Народ, както и Българска социалистическа партия отхвърлиха да задават въпрос към члена на КЕВР.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР