Драстично поскъпване на тока искат производители и доставчици от 1

...
Драстично поскъпване на тока искат производители и доставчици от 1
Коментари Харесай

Производители и ЕРП искат скок на тока от 1 юли

Драстично повишаване на тока желаят производители и снабдители от 1 юли. Това излиза наяве откакто Комисията за енергийно и водно контролиране разгласява данните от заявките на фирмите.

Така, да вземем за пример, по калкулации на регулатора държавният Топлоелектрическа централа „ Марица-Изток 2” е декларирал с 92% по-висока цена от 1 юли. При НЕК и АЕЦ „ Козлодуй” желаното нарастване е в границите на 1 до 3%. Електроенергийният систематичен регулатор е изискал с 34% по-високи такси за транспорт.
КЕВР: Токът ще нарастне, само че единствено в границите на инфлацията Енергодружествата желаят доста по-голям скок на цените
Според оповестените от регулатора данни най-голямото енерго – ЧЕЗ, е поискало тока за бита през нощта да нарастне с 67,6%, а нарастването денем да е с 3,5 на 100.

Заявката на ЕВН е за по-скъпа сила с 1,1% през нощта и 0,5% денем.

Според заявката на „ Енерго-про” цената на тока в Североизточна България денем няма да се усилва, а нощната ще нарастне с 2,08%.

И трите ЕРП желаят по-високи цени за достъп и транспорт на силата до семействата.

Разчетите на Комисията за енергийно и водно контролиране предстоят. Въпреки поръчките за фрапантно по-високи цени, от регултатора нееднократно обявиха, че учредения за повишаване на тока има единствено в границите на инфлацията.

Така нарастването от юли не би трябвало да е с повече от 3%.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР