Драстично посегателство над магистрати и държавни служители. 400 000 лева

...
Драстично посегателство над магистрати и държавни служители. 400 000 лева
Коментари Харесай

Прокуратурата: Цецо от Белград предлагал неограничено финансиране за отстраняването на Гешев

Драстично посягане над магистрати и държавни чиновници. 400 000 лв. за уволнението на управителен чиновник в полицията са предложили престъпно проявени и предприемачи разкриха от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.

Списък с имена на магистрати е открит в парцели на обвинени лица, част от проведена незаконна група, оповестиха от прокуратурата. В него попадат следователи, прокурори и съдии, които са ставали обект на закани. Неограничено финансиране за отстраняването на основния прокурор пък предложил мъж, който назовават " Цецо от Белград ". По следствието е арестуван Делиян Георгиев, който твърди, че доказателствата, открити в дома му, са били подхвърлени.



Разследването, по което се твърди, че са открити доказателства, че се оферират огромни суми пари за отстраняването на двама началници на отдели в Главна дирекция " Национална полиция " и безграничен запас за отстраняването на основния прокурор е почнало през септември предходната година.

То е за пране на пари, добити от незаконна активност. При обиск в дома на Дилиян Георгиев преди десетина дни са открити както бележки, по този начин и две флашки. Единственото име, което е изписано напълно е на някогашния банкер Цветан Василев, който е обвиняем за банкрута на КТБ. На тази записка е изписано още ВТБ и суми от 50 милиона евро и 10 милиона евро.

" Тук забавният въпрос е, в случай, че ВТБ, в случай че е съветската банка в санкционния лист на Съединени американски щати и била съучастник в КТБ, по какъв начин това кореспондира със зловредното съветско въздействие и проектът е от някои лица, които следва да бъдат открити и посочени като Цецо от Белград, надали вие се съмнявате за кой става въпрос на лобисти ", сподели основният прокурор Иван Гешев.



В различен открит документ е написано, че има безкрайно финансиране от Цецо от Белград за Гешев. Цецо поемал лобистите в Съединените щати. Намесени са още човек с прякор Къро и Овидиу Семенеску - румънец, с френско поданство, търсен с " алена бюлетина " от Интерпол.

" Това, което има като доказателства по делото опитите за, доколкото чух, 400 хиляди за премахване на полицейски чиновници, в тази ситуация за мен несъмнено става въпрос да го назовем по този начин, ръководителя на отдел " Убийства ", чух и още едно малко име - аз работя 25 години, за мен е несъмнено кой е Борислав от Икономическа полиция.

За парите, събрани за отстраняването на двамата служители на реда се схваща от диалог, който е записан и открит на една от двете флашки изети от вкъщи на Дилиян Георгиев.



" Ние няма да допуснем за следващ път тези лица, по този безпардонен метод, да си разрешават да въздействат на следствията, които се правят от полицейските чиновници. И тези чиновници, които не са им комфортни, да бъдат отстранявани със средства, добити по противозаконен метод ", сподели Атанас Илков, шеф на Главна дирекция " Национална полиция ".

Днес Софийският апелативен съд остави в ареста Делиян Георгиев, който на този стадий е упрекнат за това, че в дома му е открит кокаин. Георгиев към този момент е осъждан. Намерените флашки и документи в жилището му били оставени на видно място. Георгиев дефинира следствието против него като фарс.

Българска национална телевизия: Намекнахте, че може да са подхвърлени? - " Нищо няма да разясня ", сподели юристът на Делиян Георгиев Христо Ботев.

Ето думите на Делиян Георгиев:

Кой ви даде описите и флашките?

- Съвестта ми е чиста.

Каква е информацията в тях?

- Неверна.

Как попаднаха тези описи във вас?

- Подхвърлени.



В жилище, употребено от различен заподозран Тони Иванов, който се укрива в чужбина е открит лист, наименуван " Вредители за уволняване ". В него били посочени имената на прокурори и съдии, които са работили в профилираните съд и прокуратура.

" Може би виждате това, което вие медиите наричате превзетата страна ", сподели Гешев.

Софийската градска прокуратура ще реши дали да отдели тези доказателства в следствие за търговия с въздействие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР