Драстичните промени в климата водят до глобално затопляне, покачване на

...
Драстичните промени в климата водят до глобално затопляне, покачване на
Коментари Харесай

Кои държави са заплашени от изчезване?

Драстичните промени в климата водят до световно стопляне, повишаване на равнищата на океаните и моретата, топете на ледници, катаклизми и естествени бедствия като наводнения и пожари. Всичко това слага няколко страни в риск от изгубване от лицето на Земята в границите на идващите няколко десетилетия съгласно учените. Ето кои са застрашените страни.

1.       Япония

Съществува действителен риск да бъде потопена под вода. Земетресенията са друга действителна заплаха, която заплашва страната. Те са разрушителни и мощни. Подобно земетресение унищожи и срина радикално няколко града през 2010 година. Тази сеизмична интензивност, съчетана с цунами и с обстоятелството, че Япония не е необятна линия суша и е островна страна, я изправя пред действителната заплаха от потопяване и изгубване.

2.       Малдиви
Холандските фермери притиснати до стената - изменението на климата заплаши поминъка им
В равния шир на холандската провинция, Корне де Роой носталгично гали муцуните на телетата си, чудейки се докога ще може да ги отгл...
Прочети повече
Ако не сте ги посетили, побързайте. Всяка година водата лишава към 2 см. суша, което значи, че в границите на този век приказният курорт може да изчезне от лицето на планетата, потънал.

3.       Бали

Това е друго извънредно красиво кътче, което е обичано от туристите и е обичана и мечтана дестинация. Също е застрашено от потапяне под вода и изгубване през идващите десетилетия. Бреговете му се мият от два океана – Тихият и Индийският и всеки от тях заплашва да погълне мястото.

4.       Холандия

Около половината от нея е под равнището на морското ниво и това е развой, което продължава с времето и основава все по-голям риск от изгубването ѝ, погълната от водите. Учените предизвестяват, че макар модерните технологии при положение на мощно естествено злополучие страната, която от основаването си до през днешния ден води борба за земята си с морето, няма да оцелее и ще бъде залята и потопена.
Климатът ще направи хората неузнаваеми. Вижте по какъв начин ще ни промени
Според еволюционната доктрина всеки жив тип се трансформира, с цел да оцелее в изменящите се естествени условия. Настоящото световно стопляне не...
Прочети повече
5.       Бангладеш

Страната е център на катаклизми от десетилетия. Там се следят унищожителни наводнения, естествени бедствия, торнадо. Счита се, че непрекъснатите катаклизми, съчетани с промени на климата, заплашват директно и напълно действително Бангладеш от изгубване от лицето на Земята.

 

 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР