Драстични промени предстоят в начина, по който се формира цената

...
Драстични промени предстоят в начина, по който се формира цената
Коментари Харесай

Проект: Гражданската да скача и за нарушителите, и за тези които са им дали колите си

Драстични промени предстоят в метода, по който се образува цената на застраховката „ Гражданска отговорност”. Това излиза наяве от текста на проектонаредба на Комисията за финансов контрол.

Новата система „ бонус-малус” ще заличи предишното на водачите – от 2019 година всички водачи ще са наедно, без значение дали са изрядни или с нарушавания. Седем-осем години ще са нужни на изрядните, с цел да натрупат точки и да се възползват от оптималното облекчение от 25 %.

През първата година ще може да се употребява отстъпка най-вече от 10 на 100.
Застрахователи желаят над 1000 лева за „ Гражданска отговорност ” Това ще е цената на застраховката, в случай че няма законови промени, които да лимитират компенсациите, настояват от сектора
Едно тежко нарушаване обаче ще оскъпи наложителната застраховка автоматизирано с 400 %. Нарушенията вървят и с колата, и с нарушителя, и със притежателя, в случай че е дал автомобила си на различен. Така, в случай че безупречен лидер купи автомобил от различен с нарушавания, ще заплаща по-скъпо.

Коста Чолаков от Асоциацията на застрахователите уточни, че обгръщането на лидер, притежател и автомобил е нужно, с цел да се избегне прехвърлянето на коли при струпване на „ нарушения”.

2019 година на процедура ще е нулева година - според от нарушаванията на лидера, бонусите и наказванията ще се постановат от 2020 година

През това време и ще се построи система, която да ни разрешава през уеб страницата на Гаранционния фонд да ревизираме дали колата, която желаеме да си купим, не е с „ бонус” или „ малус”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР