Драстичен скок в цените на застраховките за автомобили. От нова

...
Драстичен скок в цените на застраховките за автомобили. От нова
Коментари Харесай

Изрядните шофьори плащат с 50 % по-ниска Гражданска, нарушителите със 180 % отгоре


Драстичен скок в цените на застраховките за коли. От нова година " Гражданската отговорност " и " Автокаското " ще нарастват с всяко нарушаване, което правим на пътя.  " Гражданската отговорност " ще е -50% за изрядните, +180% за нарушителите, оповестява Нова ТВ.

Крайната цел е да се понижи черната статистика. В момента България е преди всичко по гибел на пътя в Европейския съюз. От началото на годината до момента у нас са станали 5530 тежки произшествия, с над 500 жертви и съвсем 7 000 ранени.

А до тежките произшествия най-често се стига поради лудо шофиране, неправилни маневри, лишаване на преимущество и каране в насрещното.

Заради тежки нарушавания от началото на годината до момента са дерегистрирани над 11 000 автомобила на водачи без брошура или след приложимост на алкохол и опиати. А издадените санкции минават 735 000. Толкова са издадените фишове, актове и електронни фишове.

В момента са застраховани към 3 млн. автомобила, което е 97 % от автопарка у нас.

И въпреки всичко близо 40 % от българите в никакъв случай не са сключвали застраховка. А тези за колите ни заемат съществена част от полиците, които сключваме, демонстрират данните на брокерите.

Заради липса на " Гражданска отговорност " до края на септември от системата на КАТ са дерегистрирани 856 000 автомобила. От тях 72 000 притежатели са платили полицата след насилственото прекъсване от придвижване на колите им.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР