Драстичен скок в цените на прегледите при лекар без направление!

...
Драстичен скок в цените на прегледите при лекар без направление!
Коментари Харесай

Драстичен скок в цените на прегледите при лекар без направление!

Драстичен скок в цените на прегледите при доктор без направление! С цели 60%  са по-скъпи към този момент прегледите без направление при експерти, демонстрира инспекция на БНР, направена в кабинети на клиники, ДКЦ и лечебни заведения.

Поскъпнали са и лабораторните проучвания, както и доплащанията на разнообразни консумативи при интервенции.

Цените за обзор при разнообразни експерти в лечебни заведения към този момент стартират от 50-60 лева А когато прегледът се реализира от хабилитиран експерт, професор или доцент, цената е от 100-150 лева А в случаите, когато се прави ехография или друго апаратно проучване, цената набъбва до 250 лева

Все още продължава практиката за насрочване на обзор при експерт с направление за след месец-два. Без направление постоянно се намират часове за същия или идващия ден.

Половината от общопрактикуващите лекари са над 60-годишни, напомня SafeNews.

В момента и през идващите години гасим пожари – кадровата рецесия, неравномерното систематизиране на експерти в страната, възрастта на медиците. Трябва да осъзнаем, че това което вършим в този момент, е опит да предотвратим злополука след 5-6 години. Тогава повече от 30% от лекарите ще бъдат на възраст над 70 години. Това сподели ръководителят на Българския лекарски съюз Иван Маджаров в ефира на „ Твоят ден “ по NOVA NEWS.

Маджаров изясни, че в централните болнични структури София, Пловдив, Варна и Бургас има подмладяване на фрагментите, само че в другите райони – и в лечебните заведения, и в медицинските центрове, това не е по този начин. Липсват и задоволително медицински сестри. Според доктор Маджаров би трябвало да има промени в образованието на медиците.

По думите му би трябвало да има повишение на цените, „ а не с новите пари да заплащаме нови и нови действия “. Той уточни, че в противоположен случай се натоварват и фрагментите, които са все по-малко, а качеството става все по-ниско. Маджаров акцентира, че инфлацията обуславя и настояването за повишение на цените.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР