Драстичен скок при новите случаи на коронавирус бе отчетен в

...
Драстичен скок при новите случаи на коронавирус бе отчетен в
Коментари Харесай

Нов рекорд – 330 случая на Covid-19 за денонощие

Драстичен скок при новите случаи на ковид бе регистриран в петък. Само за денонощие у нас са регистрирани 330 инфектирани. Това е връх досега. Ден по-рано бе записана предходната най-висока стойност – 240 случая. 24 часа по-късно обаче броят на случаите се увеличи с 110.

Ръстът се записва и при по-малък брой направени проби. През миналите 24 часа пробите са 3686, от които 330 позитивни. Ден по-рано бяха направени 4286 теста, които отчетиха 240 нови случая.

Новите смъртни случаи са 3, с което общият им брой към този момент е 262. Излекуваните са 63.

Рязкото нарастване идва на фона на държавното решение от сряда още веднъж да се затворят заведенията на закрито и стадионите. Заповедта на здравния министър Кирил Ананиев не разрешава и събиранията на повече от 30 души за празнества навън. Ограниченията бяха въведени след дълго съмнение и отвращение от страна на премиера Бойко Борисов, който твърди, че всеки може да се пази самичък.

Според настоящата статистика записаните случаи в България към този момент са 6672, а дейните са 3181. В лечебни заведения са 525 души, от тях 28 са в интензивни отделения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР