Драстичен ръст на регистрираните безработни през първата работна седмица на

...
Драстичен ръст на регистрираните безработни през първата работна седмица на
Коментари Харесай

Драстичен ръст на новорегистрираните безработни отчете НСИ

Драстичен растеж на записаните безработни през първата работна седмица на Новата година, регистрират от Националният статистически институт.

Данните сочат, че от четвърти до 10 януари записалите се в бюрата по труда са 15 700 души, а почналите работа са през същия интервал са пет пъти по-малко - едвам 3300 души.

За съпоставяне в седмицата сред 28 декември и трети януари новите безработни са 1600 души, толкоз са и устроените на работа посредством бюрата по труда.

Специализираното наблюдаване на пазара на труда поради пандемията се прави от 3 февруари 2020 година насам. За това време новорегистрираните безработни в цялата страна са малко под 397 000 души, а постъпилите на работа 240 хиляди, съобщи БНР.

За седмицата 4-10 януари най-вече са новите безработни в област Пловдив - малко над хиляда души, следвани от Варна и Благоевград, надлежно с 960 и 882 новорегистрирани.

Междувременно от организацията по заетостта осведомиха, че работодателите могат да аплайват до 15 януари за приемане на средства по в този момент настоящия дизайн на мярката 60/40, чието деяние беше удължено от държавното управление до 31 март.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР