Дрънченето на думи е излишно.Единственото на партньорите в НАТО и

...
Дрънченето на думи е излишно.Единственото на партньорите в НАТО и
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Дрънченето на думи е излишно. Единството на партньорите в НАТО сега е много важно

Дрънченето на думи е ненужно.

Единственото на сътрудниците в НАТО и Европейски Съюз е от изключителна значимост.

Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев преди началото на днешното държавно съвещание в коментар на случая в Полша. Той разгласи и че ще свика Съвета по сигурността към Министерски съвет, откакто бъде явен резултатът от консултациите на съдружниците в НАТО.

" Експлозията на двете ракети наоколо до границата на Полша с Украйна, при която починаха мирни жители, постанова незабавно преосмисляне на идващите ни дейности, с които да запазим мира ", смята той.
 

„ В непрекъснат контакт сме със съдружниците от НАТО и сътрудниците от Европейски Съюз. Следим деликатно хода на следствието. Сдържаният звук и изказвания, учредени на обстоятелства, са наложителни, тъй като става дума за война “, добави Донев. 

Премиерът акцентира, че е значимо да бъдат изяснени " обстоятелствата и събитията към случая на полска територия ", " всички догатки отвън това ще са нечиста сделка, която носи риск за ескалация на спора и неговото вероятно разширение ".

" Да приказваме за войната като видеоигра е рисков ход. Войната на Русия против Украйна не е военна симулация на военна обстановка. Този военен конфликт убива почтени хора и унищожава бъдещето на Европа и света.

Ситуацията не се изчерпва единствено с отговора на въпроса кой член по Договора на НАТО ще бъде задействан. Сериозно предизвикателство е по какъв начин да съхраним мира ", продължи той.

Донев няколко пъти акцентира, че би трябвало да продължат напъните за възобновяване на мира в района и че единството на сътрудниците в НАТО и Европейски Съюз в този момент е от особена значимост.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР