Драмите в БСП продължават. Днес на провеждания конгрес на партията

...
Драмите в БСП продължават. Днес на провеждания конгрес на партията
Коментари Харесай

Конгресът на БСП изключи 14 социалисти

Драмите в Българска социалистическа партия не престават. Днес на провеждания конгрес на партията в НДК секирата към вътрешната съпротива на Корнелия Нинова беше размахана с цялостна мощ. Конгресът изключи 14 членове на партията, които съгласно делегатите са опорочили началото на съвещанието на Конгреса.

Кирил Добрев да бъде още веднъж изключен от Българска социалистическа партия, а дружно с него от партията да бъдат изключени още 13 души. Две такива оферти бяха направени до управлението в последните минути на конгреса, който заседава в зала 3 на НДК. Техен създател бе Таско Ерменков.

Изключени бяха Светлана Шаренкова, Ана Пиринска, Петър Витанов, Николай Бериевски, Петя Михалевска, Костадин Дурчов, Ленко Петканин, Атанас Атанасов, Петко Димитров, Валери Жаблянов, Ралица Андреева, Ваня Добрева и Мартин Жаблинков.

Те бяха отстранени от партията със следните претекстове:
Нарушаване на правилото на демократичното единение по член 5, алинея 3 от Устава;Нарушаване на условията на член 11, т.1 от Устава да работят за осъществяване на решенията на партийните органи;Нарушаване на условията на член 11, т. 2 от Устава да работят за организационно-политическото единение на партията;Нарушаване на условията на член 11, т. 4 от Устава, а точно с държанието си да пазят положителното име на партията.
Румяна Сидерова разгласи, че “на сходно позорище не е участвала ”. “Няма да решите кадровия въпрос, ще го задълбочите ”, предизвести тя. И подсети, че даже Вълко Червенков, против който имало възгласи, че би трябвало да отиде в пандиза, не е изключван по този метод. Тя настоя да не се одобряват двете решения на база на правилника на конгреса и настоящия правилник, а не на концепцията за нов правилник, която занапред би трябвало да бъде призната.

Един от изключените, Валери Жаблянов видя в концепцията политическо решение, което не се основава на нищо, а “на персоналното предпочитание и каприза на наранена чест, пък въпреки и на ръководителя, в този момент, на партията. Това е различен тип ръководство, съобщи той.

“Тук ще си остане компания, в която никой не скапва положителния звук. Компания, която ще се явява на избори до дъно, без значение от резултата “, сподели той и предизвести, че резултатите на Българска социалистическа партия ще падат до момента в който тя от социалистическа партия стане извънпарламентарна.
“Ако смятате, че ще си решим въпросите на ваш лист, наш лист, този включен, оня изключен… Това е положение, разказано доста преди да се сътвори нашата партия – “война на всеки против всеки ” ”, съобщи Жаблянов.

Той предизвести, че е в този момент се изключват 10-15 души, другия път 30 “докато останат 30 за изключване ”. “Превръщаме се в отрицанието на демокрацията, на свободата, на всичко това, в името на което бе основана Българска социалистическа партия и която отстояваше демокрацията в идиотските форми на костовизма “, съобщи той.

Припомняме, че по рано през днешния ден направеното предложение да се приключи предварително мандата на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова бе подкрепено от 221 души и отхвърлено с гласовете на 537 делегати.

След разглеждане на всички тъжби и молби, Мандатната комисия регистрира и Конгресът одобри, че Кирил Добрев, Калоян Паргов и Димитър Дъбов не са делегати на Конгреса.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР