"Драмите, които се очакваха да се случат на Конгреса на

...
"Драмите, които се очакваха да се случат на Конгреса на
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Драмите, които се очакваха да се случат на Конгреса на ГЕРБ, не се получиха

"Драмите, които се чакаха да се случат на Конгреса на ГЕРБ, не се получиха ", сподели ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева в ефира на утринния блок на Нова телевизия във връзка на отстраняването на Цветан Цветанов от всички управителни постове в партията и избора на нея и Тодор Тодоров за членове на Изпълнителната комисия.

„ Това, което през вчерашния ден сподели Конгресът – отношението на Цветанов и това, което министър председателят сподели, че партията е над всичко, мисля, че се удостовери. Драмите, които се чакаха да се случат не се получиха, по тази причина би трябвало да гледаме напред. Изпълнителната комисия ще бъде групов орган и тя ще взема решения. Етичната комисия, която ще се образува в сряда, тъй като тогава ще се съберем, с цел да я обсъдим, ще бъде доста значима, с цел да можем да преценяме законовата и моралната страна на нещата”, сподели още тя.

„ За мен е доста значимо тази номинация и присъединяване ми в Изпълнителната комисия, тъй като това е самопризнание освен към мен, само че и към моите сътрудници от област Кърджали, тъй като аз с изключение на ръководител на Народно събрание и в този момент член на Изпълнителната комисия, съм и регионален координатор и това е самопризнание към изборния район, само че и отношение към смесените райони, тъй като сега и господин Тодоров, който влиза в Изпълнителна комисия, също е в подобен регион”, съобщи Караянчева.

По мотив на отдръпването на Цветанов от всички управителни постове в партията, тя разяснява: „ Член на ГЕРБ може да бъде всеки, който споделя правилата и концепциите на партията. За мен тематиката с Цветан Цветанов беше завършена през вчерашния ден, откакто оставката беше гласувана с мнозинство и би трябвало да гледаме напред”.

Във връзка със слуховете, че Цветан Цветанов е обвързван с компанията „ Еврохолд”, която има желание да купува ЧЕЗ, Караянчева съобщи: „ Етичната комисия на ГЕРБ, която следва да се образува, ще се сезира за всеки сигнал, с цел да може в действителност да се преценят нещата и като виждаме съперниците какъв брой нападателно работят и какъв черен пиар вършат, би трябвало в действителност да се оглеждат нещата, с цел да не се дават почтени жертви ".

Председателят на Народно събрание заяви, че сега има сигнали за членове на партията в Сандански и в Банско.

„ Етичната комисия ще преглежда всеки скандал като отива на място. По един сътрудник от Изпълнителната комисия ще взе участие в инспекцията, с цел да може да се прегледа сигнала, тъй като от време на време сигналите не са правилни и може някой на личностна основа да реши да оклевети някой от колегите”, изясни Цвета Караянчева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР