Драматичното увеличение на заболелите от Ковид през последните 24 часа

...
Драматичното увеличение на заболелите от Ковид през последните 24 часа
Коментари Харесай

Гърция обмисля връщане на маските, солени глоби за заведения и магазини

Драматичното нарастване на заболелите от Ковид през последните 24 часа с показател на позитивност над 3%, алармира гръцкото държавно управление, което преразглежда своите решения за ограничение на пандемията допустимо най-стриктно.

Климатът на разхайтеност и несъразмерен оптимизъм, който преобладаваше предходните седмици, даже във връзка с връзката, беше отвян от разновидността " Делта ". Към момента потреблението на маска се обмисля като мярка.

Относно обновяване работа на затворените пространства, преди въвеждането на разделянето в " чисти " и " смесени " за развлечения и заведения за хранене, даже да започва на 15 юли, държавното управление обмисля да разреши влизане единствено на имунизирани жители.

Премиерът Мицотакис съобщи, че сходно нещо е " пределно конституционно " и заради тази причина не е признато от държавното управление в отговор на рецензиите, отправени след изказванията. Опасенията, че смесените пространства могат да станат огнища на вируса, принуждават държавното управление да заеме „ маргинална “ позиция и по-строга линия.

Както се чака, камбаната бие и за стопанската система. Увеличението от 2,5 до 3 хиляди случая дневно, както предвиждат учените, ще има отрицателно развиване за туризма. Ако Гърция бъде включена в аления лист на страните, от които се чакат туристи през идващите два месеца, ще има трагични последствия както за приходите, по този начин и във връзка с заетостта в бранша.

В същото време заради повишаването на случаите на ковид и пренаселеността, следена в нощните клубове, под непосредствената опасност от четвърта вълна държавното управление разгласи нови ограничения през последните дни.

Зам.-министърът на гражданската отбрана и ръководството на рецесии, Никос Хардалиас, разгласи по време на незабавен брифинг за хода на пандемията на заболяването Covid-19 в страната, че всички заведения за хранене, питейни заведения, клубове и нощни клубове ще работят единствено със седящи клиенти, съгласно разпоредбите за потенциал, избрани от Министерството на Развитие. Забраняват се правостоящи.

Компаниите, които при инспекция се откри, че нарушават наредбата, неотложно ще бъдат глобени с краткотрайно прекъсване от първото нарушаване още на идващия ден. Всяко нарушаване на ограниченията за публично здраве и неспазване на възбраната за оптималния брой клиенти на магазин, ще докара до наказване, неотложно запечатване за 7 дни от деня след нарушаването и санкции: за пространства под 200 квадратни метра санкцията 2000 евро, а за над 200 квадратни метра санкцията ще нарасне до 5000 евро.

В случай на второ нарушаване санкцията и в двата случая ще бъде 10 000 евро и запечатване на обекта за 15 дни, до момента в който при трето нарушаване лицензът ще бъде лишен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР