Драматичното нарастване на броя на мигрантите от Африка и Близкия

...
Драматичното нарастване на броя на мигрантите от Африка и Близкия
Коментари Харесай

Естония е готова да затвори също границата си с Русия заради нелегалните мигранти

Драматичното повишаване на броя на мигрантите от Африка и Близкия изток, идващи на източната граница на Европейски Съюз, е част от " очевидна хибридна офанзива ", проведена от Москва , сподели външният министър на Естония Маргус Цакхна, предупреждавайки, че влизането от Русия може да бъде изцяло неразрешено , написа POLITICO.

В свое изказване Маргус Цахкна сподели, че балтийската нация е " подготвена да затвори границата си с Русия ", в случай че обстановката продължи. Нарастващата рецесия, добави той, " е още едно доказателство, че Русия не води война единствено в Украйна; вместо това тя съставлява опасност за други страни ".

В същото време естонският вътрешен министър Лаури Ляанемец сподели, че държавното управление възнамерява да се оправи с евентуалното увеличение на броя на пресичанията , откакто, обвинявайки Кремъл, че се пробва да разпали мигрантска рецесия. Хелзинки твърди, че " активността на въздействие " на Москва е акт на отмъщение за решението на скандинавската страна да се причисли към НАТО след пълномащабната война в Украйна.

Финландската гранична работа споделя, че нейни чиновници са видели случаи, в които техните съветски сътрудници оказват помощ на мигранти да преминат границата или затварят личните си контролно-пропускателни пунктове , с цел да им попречат да се върнат. Оттогава те са издигнали бариери, с цел да оказват помощ за справяне със обстановката.

Повече от 600 души от страни, в това число Афганистан, Йемен, Сомалия и Мароко, са пристигнали във Финландия през последните седмици, доста от които без нужните документи. Не е ясно по какъв начин биха могли да влязат или изоставен Русия, в случай че не са имали поддръжката на управляващите.

" Русия ги пропуща да преминат без никаква причина, което значи, че тези хора доближават до нас и ние би трябвало да се оправим с това ",.

Докато Кремъл отхвърли обвиняванията, неговият съдружник Беларус беше необятно упрекната, че е, организирайки полети от наранени от рецесията горещи точки като Сирия и Ирак и насърчавайки обезверени хора да се опитат да преминат границата с Европейски Съюз.

Действията на Беларус пристигнаха след глобите на Запада, наложени на дългогодишния водач Александър Лукашенко на фона на брутално потушаване на вътрешната съпротива след президентските избори, за които наблюдаващи обявиха, че са фалшифицирани в негова изгода.
 Норвегия също подготвена да затвори границата си с Русия
Норвегия също подготвена да затвори границата си с Русия

Такава мярка към този момент вкара Финландия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР