Драматично-кукленият театър (ДКТ) Васил Друмев“ в Шумен ще представи през

...
Драматично-кукленият театър (ДКТ) Васил Друмев“ в Шумен ще представи през
Коментари Харесай

Шуменският театър представя два премиерни спектакъла

Драматично-кукленият спектакъл (ДКТ) „ Васил Друмев “ в Шумен ще показа през тази седмица два премиерни спектакъла – " Болница накрай света " и кукленото зрелище „ Чими “, съобщават от пресцентъра на културната институция.

Основният спор в пиесата " Болница накрай света ", която ще бъде играна за първи път пред аудитория на следващия ден на огромната сцена на театъра, е конфликтът сред действителността и фантазията. „ Кое е действително и кое е част от изкривената ни и деформирана самокритика? Къде е истината в света, който ни заобикаля или в личните ни съзнания? Къде свършва фантазията и нахлува страхът? Това са единствено дребна част от въпросите, с които се занимава спектакълът “, означават от пресцентъра на ДКТ - Шумен, представени от Българска телеграфна агенция. 

Автор на пиесата е Христо Бойчев, режисьор е Дамян Тенев, сценографията е дело на Радостина Тенева, а музиката - на Дамян Тенев. В представлението вземат участие актьорите Илия Виделинов, Кольо Стайков, Вилиана Димитрова, Светлин Иванов, Пламен Петков, Янислава Линкова, Димитрия Милушева, Александра Михайлова, Стефан Мараджиев, Калин Пачеръзки, прецизират от пресцентъра на театъра в Шумен.

ДКТ „ Васил Друмев “ на 18 ноември ще се включи в самодейността „ Нощ на театрите “. Тогава в зала „ Патиланчо “ ще бъде показана и премиерата на кукленото зрелище „ Чими “, от сборника с разкази на Борис Априлов „ Приключенията на Лиско “, а по-късно, на огромна сцена - постановката „ Шошана “ с присъединяване на Кръстю Лафазанов. За най-малките фенове на идващия ден в зала „ Патиланчо “ ще се играе и представлението „ Червената шапчица “, допълват от пресцентъра на културната институция. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР