Драматично-кукленият театър „Васил Друмев“ – Шумен открива официално новия си

...
Драматично-кукленият театър „Васил Друмев“ – Шумен открива официално новия си
Коментари Харесай

Спектакълът „Хористи“ за първи път на българска сцена в Шумен

Драматично-кукленият спектакъл „Васил Друмев“ – Шумен открива публично новия си креативен сезон с премиера на комедийния театър „Хористи“ тази сряда от 19 ч. Той е по едноименната пиеса на носителя на Аскеер 2017 – драматурга и режисьора Николай Гундеров, работил в съавторство с Димитър Събов. Пиесата ще бъде показана за първи път на българска сцена в родния град на Гундеров след сполучливата й премиера в град Пилзен, Чехия. „Хористи“ беше отличена с Награда за драматургия в раздел „Авторски прочит“ на Международния фестивал „Друмеви театрални празници Народоосвободителна въстаническа армия БЪЛГАРСКА ДРАМА“ през 2014 година

Музиката на спектакъла е на известния български композитор Андрей Дреников, сценографията е на Емил Неделчев, а костюмите са избор на художничката Диляна Асенова.
В постановката вземат участие актьорите от трупата на шуменския спектакъл в партньорство с гост-артистите Ивайло Калоянчев и Веселин Цанев.

„Хористи“ е една история за едно дете в провинциално учебно заведение, пораснало през 80-те години. Идва покана за присъединяване на деца в интернационален фестивал в Чехословакия и учителите са изправени пред сложната задача кой е супер гений, съгласно тях е по-добре учителите да отидат и да пеят на този фестивал. Това е въпросът за оценяващите и оценените. Чрез каскада от комични обстановки, пиесата слага и въпроса дали оценяващите не са с по-слаби качества от оценените. Пиеса не толкоз за социализма, що се касае за метода на мислене и човешките взаимоотношения, споделя Гундеров.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР