Драматичният театър на Ловеч ще представи за първи път пред

...
Драматичният театър на Ловеч ще представи за първи път пред
Коментари Харесай

Ловешкият театър гостува в София

Драматичният спектакъл на Ловеч ще показа за първи път пред софийска аудитория две от най-новите постановки в репертоара си - " Духът на Гогол " с режисьорка Биляна Петрова и Шекспировата пиеса " Мяра за мяра " под режисурата на Крис Шарков. Представленията ще се играят на 18 и 19 ноември от 19 ч. в Театър " Азарян ", научи ДУМА от Маргарита Капитанска, пиар и реклама на държавна такса - Ловеч.

По ретроспективен и динамичен метод драматургията на първата пиеса разкрива историята за живота на Николай Гогол. Чрез отварянето на времеви портали феновете пътуват през мислите и прекарванията на основния воин, подплатени от разказите на неговите родители и родственици. Една от главните влакна в спектакъла е гласът на самия Гогол, който ускорява въздействието на облика му. С тази значима роля, въпреки и зад кулиси, се заема участникът от шестия сезон на музикалното предаване " Гласът на България " Тино - със характерния си компактен глас.

Спектакълът е построен върху текстове на самия Гогол и върху действителни обстоятелства от писма и документални разкази за живота и гибелта му. В ролята на студента, който търси духа на писателя, феновете ще видят Дамян Тенев, а през цялата история ще му партнират актьорите Георги Грозев, Петко Венелинов, Ива Кирова, Боряна Бабанова, Павел Емилов. Автор на музиката е Гьорги Георгиев-Антика, актьор от районен съд Македония, хореографията е на Стефания Георгиева, театрален пердах - Евгени Енчев.

Снимка " Алекс Фото "

Другото зрелище е Шекспировата пиеса " Мяра за мяра ". Режисурата на Крис Шарков предлага модерна интерпретация на Шекспир, придържайки се към класическата Шекспирова история. Спектакълът обръща погледа към безконечните алтернативи сред лицемерието и справедливостта, закононарушението и възмездието и насочва вниманието към съществуващите морални полезности.

Преводът е на Валери Петров, а сценографията и костюмите - на Кирил Наумов. Консултант по Шекспировата тирада е Сава Драгунчев, музиката е на китариста и композитор Георги Георгиев от група " Остава ", хореографията - на Илона Маринова, плакатът - на Изабела Манолова.

В ролята на Княза ще забележим Явор Бахаров, а като Анджело - Павел Емилов, Изабела е Боряна Бабанова, Клавдио - Любомир Ковачев, Лучио - Георги Грозев, Мариана - Ива Кирова, Ескала - Силвия Чобанова, Тъмничарят - Явор Костов-Яша, Мадам Свръхврът е Марина Георгиева.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР